Slovenija
10 ogledov

Najhujša stiska z vrtci doslej

Vrtca Kekec in Čira čara bo morala občina zaradi standardov leta 2013 zapreti, k Žurnal24 main
Kranj. Dolga čakalna vrsta za vstop v vrtce. Rešitve še v zraku.

Skoraj 180 otrok je na čakalni listi kranjskih vrtcev. Takih razmer skorajda ne pomnijo. Rešitev čez noč v Kranju nimajo.

“Vsi otroci na čakalni listi niso kranjski,” poskuša razmere omiliti nova vodja oddelka za družbene zadeve, Nada Bogataj Kržan. “Naših je okrog 133,” dodaja, se pa strinja, da je število še vedno visoko. “Odgovorov na vprašanje, kako rešiti prostorsko stisko, še nimamo,” tudi priznava.

Preučujejo predloge
Nekaj predlogov sicer obstaja, jih pa še preučujejo, zato jih ni želela komentirati. Ker bo vsak zahteval občutna finančna sredstva, razmišljajo tudi o razpisu koncesije, vendar Bogataj Kržanova ni pretirano optimistična. “Bojim se, da interesa ne bo, ker mora koncesionar izpolnjevati zahtevne pogoje,” pravi.

O podražitvi februarja
Bogataj Kržanova je medtem zavrnila govorice, da naj bi projekt predelave nekdanje ekonomske šole v nov vrtec Čira čara padel v vodo. “Ne da bi vedela,” pove. Se pa z razmerami še seznanja, pravi, saj je oddelek za družbene zadeve prevzela pred kratkim.

Z gotovostjo pa za februarsko sejo mestnega sveta napoveduje predlog povišanja cen vzgojnovarstvenih programov. Kranjski vrtci so na potrebo po podražitvi zaradi finančnih težav opozorili že konec leta, kakšno povišanje bo predlagala, pa Bogataj Kržanova pred obravnavo na občinskih komisijah ni želela razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.