Slovenija
9 ogledov

Najmanj hitrorastočih podjetij v Zasavje

Več kot sto delavcev družbe SGP Zasavje Invest se lahko od danes prijavi na zavo Žurnal24 main
V Sloveniji je bilo leta 2010 547 hitrorastočih podjetij po številu zaposlenih in 938 po višini prihodka. Po številu hitrorastočiih podjetij je posebej izstopala Osrednjeslovenska regija, ki ji je sledila Podravska regija. Najmanj jih je bilo v Zasavju.

Rezultati o stanju leta 2010 kažejo, da je bilo največ hitrorastočih podjetij v dejavnostih gradbeništva, trgovine, vzdrževanja in popravila motornih vozil ter v predelovalnih dejavnostih. Podobno velja tako za hitrorastoča podjetja po številu zaposlenih kot za hitrorastoča podjetja po višini prihodka.

Največ hitrorastočih podjetij je bilo evidentiranih v Osrednjeslovenski regiji, in sicer 218 po številu zaposlenih in 356 po višini prihodka. Sledila je Podravska regija s 84 oziroma 135 podjetji, za njo pa še Savinjska in Gorenjska regija, je objavil statistični urad.

Najmanj hitrorastočih podjetij so medtem našteli v Zasavju, in sicer osem po številu zaposlenih oseb in 12 po višini prihodka. Med regijami z najmanjšim številom hitrorastočih podjetij so se znašli tudi Pomurje, Koroška in Notranjsko-kraška regija.

Komentarjev 1
  • Lavdan 09:50 02.maj 2013.

    Laž, večja laž, statistika.