Slovenija
25 ogledov

Najnevarnejše besede na internetu

null Žurnal24 main
Ameriško podjetje McAfee, ki se ukvarja s protivirusnimi programi, je naredilo seznam najnevarnejših besed na internetu. To so besede, ki bodo najverjetneje okužile vaš računalnik.

Ohranjevalnik zaslona, brezplačne igre, delo od doma, olimpijske igre, video, slavni, glasba in novice – to so besede, ki so izumiteljem virusov najbolj pri srcu. Manj nevarne, a še vedno nevarne so besede pesmi, klepetalnica, brezplačno nalaganje glasbe, brezplačni toni za zvonjenje in še nekaj takih.

Raziskovalci so v študijo vključili 2600 popularnih besed in jih vtipkali v pet najbolj priljubljenih iskalnikov – Google, Yahoo, Live, AOL in Ask. To je raziskovalce pripeljalo do 413 tisoč spletnih strani, ki so jih temeljito analizirali.

Hekerji, ki želijo vdreti v naš računalnik ali ga okužiti z virusom, so vse nevarnejši, opozarja predsednik McAfeeja, David DeWalt. "Hekerji iz kleti so se spremenili v organiziran internetni kriminal in teroriste," opozarja DeWalt.

Konec interneta?
Kljub vse bolj prefinjenim internetnim napadom pa DeWalt meni, da internet ne bo dočakal svojega konca. Kot pravi, se tudi vlade zavedajo, da je to pomembna tema, s katero se morajo spopadati. Kot primer navaja ameriškega predsednika Baracka Obamo, ki je napovedal finančno podporo projektom, ki se ukvarjajo z varnostjo na internetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.