Slovenija
232 ogledov

Najnižje temperature v zadnjih 50 letih

Novozapadli sneg v Kamniku Bralec Slavko
Do jutri bo sneženje predvidoma prenehalo. Najkasneje na vzhodu. Arso opozarja tudi na nevarnost poledice.

Po napovedi vremenoslovcev nas do jutri še vedno čakajo povsem zimske razmere. Do jutri čez dan naj bi tako po nižinah v notranjosti Slovenije zapadlo večinoma od 5 do 15 centimetrov snega. V nekoliko višjih predelih južne in vzhodne Slovenije pa lahko v posameznih krajih zapade tudi do okoli 25 centimetrov snega. Najkasneje bo sneženje ponehalo na vzhodu države.

Temperature bodo v večjem delu Slovenije tudi čez dan pod ničlo, občasno bo snežilo. Na cestah se lahko zato pojavi poledica, saj se bo sneg sprva talil, nato pa bo zmrzovalo, so zapisali na Arsu.

Na Primorskem danes predvidena močna burja

Na Primorskem bo po nižinah večinoma deževalo, najmočnejša burja pa je predvidena za danes. Ta bo predvsem v Vipavski dolini lahko dosegala hitrost od 100 in 130, na obali pa od 70 do 100 kilometrov na uro. Veter bo ponekod gradil snežne zamete, na Primorskem pa je možen pojav poledice in žleda.

Danes čez dan in zvečer bo močno okrepljeno tudi valovanje morja. Morje lahko poškoduje izpostavljene dele obale, zlasti na območju Pirana.

Naslednjih 10 dni lahko pričakujemo samo dežne padavine

"V sredo lahko pričakujemo kakšno uro ali dve sonca, nato pa od četrtka skorajda ne bo dneva brez dežja," nam je povedal meteorolog Brane Gregorčič. Od četrtka se bo postopno toplilo, tako da lahko konec tedna že pričakujemo temperature okoli 10 stopinj Celzija. "V začetku prihodnjega tedna se lahko temperature dvignejo tudi nad 10 stopinj Celzija," je še povedal Gregorčič.

Kaj pa sonce? "Sonca ni kaj dosti na vidiku, mogoče zgolj v sredo. Drugače pa bodo nad Slovenijo predvsem oblaki in dež," je dodal.

Temperature nenavadne za ta čas

Po Gregorčičevih besedah smo imeli sneg že aprila in celo maja, vendar pa se v tem času še ni zgodilo, da bi bila temperatura cel dan pod ničlo. In sicer naj bi se v zadnjih 50 letih to zgodilo najpozneje 21. marca. Tokrat vremenoslovci napovedujejo, da bodo celo na 25. marec temperature cel dan ostale pod ničlo, lahko pa se zgodi, da se vsaj do četrtka ne bodo dvignile.

Komentarjev 4
  • Mrzim Timeline 16:41 25.marec 2013.

    To je od globalnega segrevanja banda lažnjiva

  • Ronald Reagan 16:32 25.marec 2013.

    Itak...prosto po levaku... :-)

  • Žurnalček 14:53 25.marec 2013.

    Naslov je absolutno zavajajoč. Jaz sem se že razburul, ko spodaj končno dobim informacijo , ej na koncu, da je mišlen ta dan 25.03 za 50 let nazaj.