Slovenija
26244 ogledov

Najnovejša napoved Arsa sneg napoveduje tudi prihodnji teden

sneg Anže Petkovšek Snežne razmere na cestah in pločnikih v Ljubljani.
V prihodnjih dneh lahko še pričakujemo sneg. Verjetnost sneženja v notranjosti države se bo povečala spet v začetku prihodnjega tedna.

Po dveh dneh, ki sta nam prinesla sneg, je pred nami še en vremensko razgiban dan. Po večini bo spremenljivo do pretežno oblačno, na zahodu in jugi bodo nastajale krajevne plohe. Te bodo deloma snežne, lahko pa tudi zagrmi, napoveduje agencija za okolje. Na Primorskem in Notranjskem bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, ob morju do 10 °C.

V četrtek bo oblačno. V notranjosti države bo rahlo do zmerno snežilo. Na Primorskem bo nastalo nekaj ploh, več padavin bo na jugovzhodu države. Na severu in vzhodu države bo pihal severnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature se bodo gibale od -4 do 2 °C, na Primorskem okoli 4. Dnevne temperature bodo od -3 do 3 °C, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

V petek in soboto se bo nadaljevalo zmerno do pretežno oblačno vreme, na Primorskem bo pihala burja. V soboto se bo v notranjosti krepil severnik. Na jugovzhodu države bo občasno rahlo naletaval sneg.

Od sobote do četrtka bo nad naše kraje od severovzhoda pritekal razmeroma hladen in vlažen zrak. "V soboto in v nedeljo se bo predvsem v zahodnih krajih delno razjasnilo, sicer bo bolj oblačno. Na Primorskem bo pihala burja, ki se bo nadaljevala tudi v prihodnjem tednu. V notranjosti se bo v začetku prihodnjega tedna spet povečala verjetnost sneženja in to predvsem na vzhodu. Temperature bodo letnemu času primerne," napoveduje Arso.

vremenska napoved za daljše obdobje | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.