Slovenija
3421 ogledov

Osvežena napoved: Ta dan bo najprimernejši za izlet ali piknik

Aprilsko vreme Profimedia
Vremenoslovci nam za 1. maj napovedujejo muhasto vreme, kar je nekakšna tolažba za tiste, ki se vsako leto udeležujete množičnih kresovanj. V soboto bo bolje, najlepša bo nedelja.

"Danes bo dopoldne sončno, zvečer bo na zahodu znova začelo deževati. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami," danes sporočajo z Agencije za okolje RS.

Vremenoslovci nam torej za 1. maj napovedujejo muhasto vreme, kar je nekakšna tolažba za tiste, ki se vsako leto udeležujete množičnih kresovanj. To in seveda druga množična zbiranja so letos zaradi epidemije prepovedana.

Jutri zjutraj bodo sicer padavine ponehale v severnih in deloma zahodnih krajih, dopoldne pa tudi na jugu in jugovzhodu. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe ali nevihte. Ponekod bo pihal južni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 15 do 19, ob morju do 21°C.

Za piknike najbolj primerna nedelja

Za manjše piknike v krogu domačih, tudi izven vaše občine - vlada je namreč znova omogočila gibanje po vsej Sloveniji - bo tako najbolj primerna nedelja. "V noči na soboto bo ponekod prehodno spet nekoliko izraziteje deževalo, v soboto čez dan pa bo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. V nedeljo bo povečini sončno, popoldanske plohe bodo malo verjetne," so zapisali na Arsu. .

Od 3. do 8. maja

V nedeljo in ponedeljek bo sončno, v nedeljo popoldne bo predvsem na vzhodu nastalo nekaj krajevnih ploh. Od torka do petka obilnejšega dežja ne bo, verjetne bodo predvsem popoldanske plohe. Najvišje temperature bodo okoli ali malo nad 20 °C.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.