Slovenija
34931 ogledov

Najnovejša napoved: Takšno vreme nas čaka za vikend

vreme park sneg Profimedia
"Od petka do srede bodo naši kraji predvidoma povečini pod vplivom območja visokega zračnega tlaka," napoveduje Arso.

Danes zjutraj je nekoliko topleje, kot včeraj. Temperature so po vsej državi nad ničlo, ponekod dežuje. Na Agenciji za okolje RS (Arso) napovedujejo, da bo danes oblačno z občasnimi padavinami. "Sprva bo možna tudi poledica. Jutri bo pretežno oblačno in večinoma suho," so zapisali.

V severnih krajih bo večinoma suho, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, popoldne in zvečer pa se bodo pomaknile proti vzhodu, zahodneje pa bodo ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo, sprva bo možna tudi poledica, pojasnjujejo vremenoslovci. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.

"Zvečer in ponoči bo v vzhodni Sloveniji tudi po nižinah rahlo snežilo, a bodo padavine do jutra že večinoma ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem do 5 °C," dodajajo na Arsu. 

Jutri bo na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno in ponekod po nižinah lahko tudi megleno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 11 °C.

V četrtek in petek sonce

Kaj nas čaka prihodnje dni? V četrtek in petek bo povečini sončno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, v Ljubljanski kotlini lahko večji del dneva.dezurni@styria-media.si

"Od petka do srede bodo naši kraji predvidoma povečini pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. Napoved je še nekoliko negotova," pojasnjujejo na Arsu. Dodajajo, da za petek kaže na večinoma sončno vreme, v soboto pa na oblačno, a v glavnem suho vreme."

V petek kaže na večinoma sončno, v soboto pa na oblačno, a v glavnem suho vreme. Več sonca se predvidoma obeta tudi v nedeljo, nato spet kaže na več oblačnost predvsem v zahodni polovici Slovenije. Verjetnost za padavine bo razmeroma majhna. Jutranje temperature bodo do ponedeljka povečini pod lediščem, najvišje dnevne pa okoli 5 °C, nato se bo nekoliko ogrelo.

"Več sonca se predvidoma obeta tudi v nedeljo, nato spet kaže na več oblačnost predvsem v zahodni polovici Slovenije. Verjetnost za padavine bo razmeroma majhna," napovedujejo.

Jutranje temperature bodo do ponedeljka povečini pod lediščem, najvišje dnevne pa okoli 5 °C, nato se bo nekoliko ogrelo.

Od petka do srede bodo naši kraji predvidoma povečini pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. Napoved je še nekoliko negotova, navaja Arso. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.