Slovenija
13689 ogledov

Najnovejša napoved za prihodnji teden

Aprilsko vreme Profimedia
Vreme bo nestanovitno, dežnike boste potrebovali že jutri zjutraj.

"Danes bo deloma sončno, popoldne bodo na zahodu plohe, ponoči pa bodo padavine zajele večji del države. Jutri bo oblačno in deževno," so zjutraj sporočili z Agencije za okolje RS ( ARSO). To pomeni, da se hitro odpravite na izlet, popoldne namreč ne bo več tako lepo.

Pripravlja se namreč dokaj neprijazno, bolj aprilsko vreme, čeprav je meteoroško poletje že tu.  Vremenska fronta je že dosegla Alpe in bo v noči na ponedeljek prešla naše kraje, z jugozahodnikom v višinah k nam doteka dokaj topel in postopno bolj vlažen zrak, dogajanje opisujejo naši vremenoslovci. 

Danes bo torej še deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo v zahodnih in osrednjih krajih nastalo nekaj ploh ali neviht. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na vzhodu do 28 °C.Zvečer in ponoči bodo padavine, tudi nevihte od zahoda zajele večji del države. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 °C.

Jutri bo oblačno, pogosto bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte.  Najbolj bo deževalo nad zahodno Slovenijo, najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 23 °C.

V torek in sredo bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami.

Od 10. do 15. junija

V prihodnjem tednu se bo nad zahodno Evropo in severnim Sredozemljem zadrževalo višinsko območje hladnega zraka. Sprva bodo naši kraji pod vplivom južnih, v drugi polovici tedna pa predvidoma vzhodnih višinskih vetrov, ki bodo k nam prinašali vlažen zrak.

Ker se bo nad Zahodno Evropo in severnim Sredozemljem nahajalo višinsko jedro hladnega zraka, bo muhasto vreme ves prihodnji teden. "Vreme bo nestanovitno z občasnimi sončnimi obdobji in s težiščem pojavljanja krajevnih padavin in neviht nad zahodno polovico države. Predvidoma bo proti koncu prihodnjega tedna padavin nekoliko manj. V primeru sončnega vremena bodo najvišje dnevne temperature okoli 25 °C," napoveduje ARSO. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.