Slovenija
4374 ogledov

Najožjim sodelavcem po porazu uredil službe kar brez razpisa

Andrej Fištravec Nino Verdnik
Po Fištravčevem porazu služba za nedoločen čas četverici iz njegovega kabineta

V mariborski občinski upravi so 1. decembra, torej le dan pred drugim krogom županskih volitev za nedoločen čas zaposlili osem ljudi, od tega štiri sodelavce iz kabineta dosedanjega župana Andreja Fištravca, ki je volitve sicer izgubil že v prvem krogu. Na občini trdijo, da so bile zaposlitve v kadrovskem načrtu.

Zaposlitev štirih redarjev zaradi kadrovske stiske sicer po poročanju medijev ni sporna, v oči pa bode zaposlitev štirih tesnih Fištravčevih sodelavcev in dejstvo, da je sklep o zaposlitvi za nedoločen čas Fištravec podpisal že po tistem, ko je bilo jasno, da na županskem stolčku ne bo ostal.

Za tri razpisa sploh niso objavili

Trem so omogočili zaposlitev za nedoločen čas na podlagi izjeme iz zakona o delovnih razmerjih, ko javna objava razpisa ni potrebna. Četrta oseba je bila izbrana na podlagi razpisa, je med drugim poročala Televizija Slovenija.

Fištravec zadeve ni želel komentirati, so pa na televiziji spomnili na položaj iz leta 2013, ko je, še preden je Fištravec uradno prevzel županovanje, direktorica občinske uprave zaposlila sedem izbrancev. Fištravec je takrat zahteval, da se kadrovskih potez vzdržijo do njegovega prihoda na občino in ocenil, da kršijo delovno zakonodajo in poziv protikorupcijske komisije o klientelističnem zaposlovanju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 07:21 05.december 2018.

    Nič kaj novega, naša županja to dela v 90%, pa kaj. Eni lahko. Banda!

  • Ejsi_Disi 06:30 05.december 2018.

    Kaj je to sklanjanje? Aja, to je tiso, ko se prepogneš.