Slovenija
17 ogledov

Najprej gostincem, potem taksistom

Več kot sto taksistov v Ljubljani že štiri mesece krši odlok. (Foto: Boštjan Tac Žurnal24 main
Taksisti. MOL bo začela preklicevati dovoljenja.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je od 18. do 31. marca 108 avtotaksi prevoznikom poslala opomin, naj dvignejo nalepko, ki dokazuje, da so plačali 300 evrov takse za opravljanje svoje dejavnosti na območju MOL.

Rok za dvig nalepke je osem dni po prejemu obvestila,” so povedali na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet MOL. Toda do 22. aprila nihče od opomnjenih taksistov tega ni storil.

Spomnimo: po odloku o avtotaksi prevozih bi nalepko morali pridobiti pred začetkom novega leta, saj velja za celotno koledarsko leto. Kar pomeni, da 108 taksistov že štiri mesece krši odlok.

Odločbe konec maja
Odlok tudi določa, da MOL avtotaksi prevozniku, ki ne plača takse, z odločbo odvzame dovoljenje za izvajanje avtotaksi dejavnosti. “Odločb še nismo začeli izdajati,” so dejali na MOL. “Najprej bomo izdali odločbe za gostinske vrtove, ki imajo trenutno prednost, nato pa bomo predvidoma konec prihodnjega meseca začeli izdajati odločbe za taksiste,” so dodali.

Dokler odločbe o preklicu dovoljenj niso izdane, je nalepke še možno kupiti, potem pa ne več. Odločba sicer postane pravnomočna 15. dan po njeni vročitvi.

MOL je doslej izdala 193 nalepk, lani, za primerjavo, pa kar 420.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.