Slovenija
6 ogledov

Najprej Kranček, nato še pravljice

Iz ponedeljkove tiskane izdaje gorenjskega Žurnala24: Prireditve za otroke. V rove vabi škrat Kranček, Savnikova hiša pa se bo spremenila v pravljični svet.

Kranj. Danes ob 17. uri se v rovih odpira dežela škrata Krančka, vrata svojega doma pa bo imel navihani škrat odprta do četrtka.

Kranček bo s pomočjo rudarja otrokom razkazal svoje domovanje, spoznali pa bodo tudi njegova prijatelja, krtka Lovra in človeško ribico Angelco. Skupaj bodo iskali zaklad, ki ga je škrat Kranček izgubil, in ga na koncu tudi našli. Otroci bodo v zahvalo za pomoč dobili kovančke krančke, ki jim prinašajo popuste v mestu. Predstava traja okoli 45 minut, namenjena pa je otrokom, starejšim od treh let. Vstopnina za otroke je 2,5 evra, za odrasle pa tri evre.

Svet pravljic
V Savnikovi hiši otroke ob 18. uri pričakuje svet pravljic, ki bo prav tako odprt do četrtka in je brezplačen. Danes bo pravljičarka Katja pripovedovala pravljico o začarani kraljični. Jutri in v sredo, ko se svet pravljic izjemoma odpre ob 17. uri, bo pravljičarka Tadeja otrokom pripovedovala praznične slovenske in ruske pravljice, v četrtek pa bodo spoznavali dogodivščine pajka Anansija.

Odprtje sejma v Kranju
Danes ob 12. uri se sicer začenja tudi tradicionalni božično-novoletni sejem, sejemske hišice pa so strnjene na Glavnem trgu ob vodnjaku. Sejem bo odprt do 31. decembra od 12. do 20. ure, v četrtek, 23. decembra, bo izjemoma odprt od 12. do 22. ure, v petek, 24. in 31. decembra, od 10. do 16. ure, v soboto in nedeljo pa bo sejem zaprt. Na njem razstavlja 13 razstavljavcev iz vse Slovenije. “Gre za ponudbo domače in umetnostne obrti ter unikatnih izdelkov, ki so jo Kranjčani zelo dobro sprejeli,” je povedal Srečko Štagar iz Zavoda za turizem Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.