Slovenija
78 ogledov

Najprej ovadili, nato požegnali

Vrtec Zelena jama Žurnal24 main
Ravnateljica. Kljub goljufijam so jo spet predlagali.

Lučki Babuder, nekdanji ravnateljici vrtca Zelena jama, ki ga je domnevno oškodovala za 300 tisoč evrov, so mestni svetniki 30. maja spet dali pozitivno mnenje k imenovanju ravnateljice, čeprav je Mestna občina Ljubljana (MOL) že en mesec prej na podlagi končnega poročila izredne notranje revizije v vrtcu podala kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo na ljubljansko okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Kako so jo lahko znova predlagali, če so proti njej vložili kazensko ovadbo, nam včeraj dopoldne na MOL niso mogli pojasniti.

Podpisala Janković in Čerin

Pod predlog za pozitivno mnenje k imenovanju Babuderjeve za ravnateljico se je sicer konec maja podpisala komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo vodi podžupan MOL Aleš Čerin, pod sklep o pozitivnem mnenju pa se je nato podpisal še župan Zoran Janković. V predlogu je bilo med drugim zapisano, da je 55-letna Babuderjeva “specialistka managementa v izobraževanju”, ki je leta 2004 diplomirala na koprski fakulteti za management, ter da ima 34-letne izkušnje v vzgoji in izobraževanju.

Spomnimo, da smo lani razkrili domnevno nečedne posle še ene ravnateljice v vrtcu Najdihojca. Jelki Fijavž so očitali, da za popoldansko oddajanje prostorov vrtca ni sklenila najemnih pogodb, da je zlorabljala študentske napotnice in goljufala pri stroških, ki jih povrne MOL. Občina je nato na okrožno državno tožilstvo vložila kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo.

Komentarjev 5
  • privat 10:03 25.september 2011.

    vso šolstvo v Sloveniji je za balkanske igre...pridite pogledat zmagovalce v Kočevje ,kjer je vse mogoče...tudi za 45.000€ narediti šolstvo nedolžno za primer ...malega mrtvega otroka! Vsakdanje igre,nadlegovanje otrok,poznamo tudi posilstva otrok ,učiteljevi ukrepi(pretepanje otrok),namerno izključevanje nekaterih otrok iz izobraževanja...Kaj ...prikaži več pa policija...ah te mamo samo za prometne prekrške in preganjanje ciganov za več pa niso izšolani ali pa je vse po kočevsko...

  • Niko_K_ 17:26 24.september 2011.

    Zanimivo... V tujini na primer, bi odgovarjal tudi župan (če ne drugega, vsaj objektivno), ki je podpisal soglasje takšni ravnateljici)... Pri nas pa...

  • 1111 17:06 24.september 2011.

    ...ja v zapor z njo in ključe vrčt proč!! ...pa še dve okoli uh !