Slovenija
0 ogledov

Najprej popij, nato telefoniraj

W233 ima ohišje ki ga je mogoče 100-odstotno reciklirati, drobovje pa 70-odstotn Žurnal24 main
Tudi plastenke pridejo prav pri telefoniranju. Motorola je namreč iz njih naredila naravi prijazen mobilnik W233.

Motoroli zadnje čase posel ne gre najbolje. Pomanjkanje aktualnih izdelkov z zmogljivimi lastnostmi, kot so zaslon na dotik, jo je potisnilo na četrto mesto med največjimi proizvajalci na svetu.

Prodajo želi spodbuditi s pomočjo modnih "zelenih" prijemov, zato bo na največjem svetovnem sejmu elektronike, ki se bo v Las Vegasu pričel danes, predstavila ekotelefon. Njegova najpomembnejša lastnost je ohišje, izdelano zgolj iz recikliranih plastenk. Poleg tega je mogoče 70 odstotkov telefona znova uporabiti.

 Motorola zatrjuje, da je posebno pozornost namenila tudi procesu izdelave, pakiranja in transporta telefona, tako da ob tem v zrak uide kar najmanj toplogrednih plinov. Motorola si je priskrbela tudi poseben certifikat, ki dokazuje naravovarstveno naravnanost mobilnika.

Zadovolji osnovnim potrebam
O ceni so v Motoroli še skrivnostni. Glede specifikacij je znano, da ima W233 zaslon velikosti 128x128 točk (1,6 palca) in da lahko sprejme do 2 GB microSD spominske kartice.
Seveda niso uporabili na možnost predvajanja MP3 datotek, za kvaliteto pogovora pa skrbi tehnologija CrystalTalk.

Baterija naj bi zdržala devet ur pogovora, medtem ko naj bi v pripravljenosti lahko čakala kar 18 dni. Še en zanimiv trik bo pisemska ovojnica, ki jo bo Motorola priložila vsakemu kartonastemu ovitku (iz recikliranega papirja, se ve). Z ovojnico bo lahko novi lastnik poslal Motoroli na recikliranje svoj stari mobilnik.

Kdaj bo mobilnik prišel v Evropo in (če sploh) v Slovenijo, bo morda znano v prihodnjih dneh.

Seganje h pametnejšim
Druga Motorolina novost, s katero skuša vstopiti na trg t. i. Pametnih telefonov, je model A3100, ki ima trendovsko obliko, 2,8-palčni na dotik občutljivi zaslon, operacijski sistem Windows Mobile 6.1 in navigacijsko kroglico. Prednost telefona naj bi bila "popolna prilagodljivost" zaslona. Pravi pametni telefon, ki bi lahko konkuriral iPhonu ali Googlovemu G1, pa pri Motoroli še razvijajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.