Slovenija
39 ogledov

Najprej proračun, potem oprema

Čebelarski razvojno-izobraževalni center Gorenjske je trenutno v četrti gradbeni Žurnal24 main
Lesce. V bodočem čebelarskem središču so že obrtniki. Gradijo tudi nov čebelnjak.

Gorenjski čebelarji bodo septembra dobili dolgo pričakovani čebelarski razvojno-izobraževalni center, ki ga gradijo v Lescah. Zgrajen bo v dobrem letu, trenutno v njem že izvajajo obrtniška dela, urejajo pa tudi zunanjo okolico in za centrom gradijo čebelnjak.

Čebelarski center spada med večje investicije v radovljiški občini, saj bo stal 1,2 milijona evrov; od tega bo milijon evrov zagotovil Evropski sklad za regionalni razvoj, denar pa bodo prispevale tudi gorenjske občine, Čebelarska zveza Gorenjske in Čebelarsko društvo Radovljica. V proračunu Mestne občine Kranj je zanj zagotovljenih dobrih dva tisoč evrov, za zemljišče pa je poskrbela radovljiška občina.

"Projektno dokumentacijo za notranjo pohištveno in tehnološko opremo imamo, postopek javnega naročila za izbor dobavitelja opreme pa bo izveden takoj po sprejetju letošnjega občinskega proračuna," je pojasnil radovljiški župan Ciril Globočnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.