Slovenija
47 ogledov

Najraje bi se pridružil protestnikom

Janko Medija (desno) Fotosmedija
Janko Medja. Prvi mož NLB priznava, da bo letos in prihodnje leto banka poslovala z izgubo.

“Slovencem in Slovenkam, ki protestirajo, bi se najraje pridružil. Protestirajo proti netransparentnosti, nesposobnosti, korupciji. Nisem še slišal, da bi protestirali proti strokovnosti in transparentnosti, in tako bo moja uprava vodila NLB. Menim, da banka spet lahko postane uspešna.” Tako je Janko Medja, predsednik uprave NLB, komentiral napovedano novo dokapitalizacijo NLB, medtem ko po državi potekajo protesti.

Priznal je, da bo letos in prihodnje leto NLB ustvarila izgubo. “Treba je priznati napake in počistiti bilance za nazaj,” je dejal Medja, ki je vodenje NLB prevzel pred dvema mesecema, in dodal, da bo trajalo zelo zelo dolgo, če bodo to delali sami. Opozoril je, da je kljub težki situaciji treba spremeniti retoriko, saj so “pričakovanja gospodarstvenikov toliko psihologija kot matematika”. Meni, da morebitna potrebna mednarodna pomoč za Slovenijo ne bi bila visoka, bi bila pa za koga lahko celo spodbuda, da bi delal 
bolje.

Komentarjev 3
  • privat 22:56 08.december 2012.

    kar pridi na proteste...kmalu Vam bo odbrenkalo!!

  • d 12:14 06.december 2012.

    Najraj imam take, ki imajo polne riti, pa nakladajo o protestih.

  • franke 11:54 06.december 2012.

    DAJ POVEJTE KDO SO DOLŽNIKI,NAJ VRNEJO DENAR. PA KAM SMO PRIŠLI ČE JE PREDSEDNIK VLADE NAJVEČJI LOPOV. DOST MAMO TEGA SKRIVANJA.