Slovenija
1110 ogledov

Najraje bi se zaposlili v Leku

Lek Mojedelo.com
Najzanimivejše spet farmacevtsko podjetje. Adecco: Podjetja ne napovedujejo odpuščanj.

Najuglednejši delodajalec je letos farmacevtska družba Lek, je odločilo več kot tisoč kandidatov na trgu dela, ki so na portalu Mojedelo.com po različnih merilih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij. "Naši uspehi temeljijo na znanju in znanje so ljudje. Zato smo še tako zainteresirani, da dobimo najboljše, kar slovenski trg lahko ponudi," je ob prejemu priznanja povedal Vojmir Urlep, predsednik uprave Leka.

Premagali konkurenco

Lek je s tem naziv prevzel podjetju Krka, ki je pred tem dobila kar tri priznanja zapored. "V posebno zadovoljstvo nam je, da smo prekinili lepo tradicijo nekaj zadnjih prireditev, ko je to priznanje prejela naša prijateljska konkurenca. In tega zadovoljstva si res ne bi pustili vzeti," je nasmejan dodal Urlep.

O tem, da na tem področju zmagujeta le farmacevtski podjetji, pa je dejal: "Osebno menim, da bo eden od znakov, da je Slovenija resnično na poti iz krize, ko bo na tem mestu prevzemal to priznanje nekdo, ki ni iz naše panoge."

Plača redna in celo bonus

Ali je Lek res tako dober delodajalec, smo preverili pri eni od zaposlenih v tem podjetju. "Ne morem reči, da mi kaj manjka. Zelo hitro sem dobila zaposlitev za nedoločen čas, možnosti napredovanja so zelo velike, plača je tudi kar dobra in redna, poleg tega pa dobimo božičnico, regres in celo bonus za dobiček," je dejala Andreja. "Včasih je treba delati malo več, tudi kakšno soboto in nedeljo, a sem na splošno zadovoljna," je dodala.

Nova mesta v proizvodnji

Ob krizi in vse več brezposelnih pa boljše čase napovedujejo pri kadrovski organizaciji Adecco, kjer pravijo, da podjetja prihodnje leto ne napovedujejo zmanjševanja števila zaposlenih, želijo pa optimizirati poslovanje z obstoječimi, zato znova vlagajo v njihovo izobraževanje.

"Prihodnje leto ponekod v proizvodnji pričakujemo tudi večje število novih delovnih mest," napoveduje Ksenija Štrekelj iz Adecca in dodaja, da bodo večje možnosti za iskalce zaposlitve v stabilnih podjetjih, ki izvažajo na tuje trge. "Med bolj iskanimi pa so kadri, ki prispevajo k optimizaciji in širitvi poslovanja. To so predvsem izurjeni tehnični kadri in operaterji, finančniki, prodajni predstavniki, po možnosti z mednarodnimi izkušnjami," ocenjuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.