Slovenija
3680 ogledov

Najsrečnejša občina, kjer živijo dobri in srečni ljudje

Loterija Slovenije osrečuje Peter Zakrajšek
Ob obisku Občine Grosuplje vam bodo izrekli dobrodošlico v najsrečnejši občini v Sloveniji.

Ta naziv se je občine oprijel, potem ko je se je izvedelo, da v njej živi ne le en, ampak kar dva srečna dobitnika loterijskih milijonov.

Vsak od nas ob taki novici sanjari, kako bi sam porabil loterijski dobitek, župani občin pa si želijo, da bi srečneži živeli prav pri njih. Eden od teh, ki so se mu sanje uresničile, je župan Občine Grosuplje, dr. Peter Verlič. Zdi se, da se občini sreča nasmehne vsakič, ko prihajajo zahtevni investicijski časi, kar bo po besedah župana v kratkem, zato Grosupeljčani, ne čakajte z nakupom Loto listka.

Za zdravstveni dom in osnovno šolo

Občino Grosuplje je v zadnjih letih sreča doletela kar dvakrat, leta 2014, ko je občina prejela davek od dobitka igre Eurojackpot v višini preko 3 milijonov evrov in drugič septembra lani, ko je od dobitka igre Loto prejela nakazana sredstva v višini skoraj 700.000 evrov.

"Kako bomo uporabili denar, se nismo dolgo spraševali. V obeh primerih smo ravno nekaj mesecev pred tem podpisali pogodbo za veliko in potrebno investicijo, prvič za izgradnjo prizidka k zdravstvenemu domu z osmimi splošnimi ambulantami, laboratorijem in službo nujne medicinske pomoči ter drugič za izgradnjo prizidka k osnovni šoli Louisa Adamiča z osmimi novimi učilnicami in novo športno dvorano. Davek od loterijskega dobitka je občino rešil pred zadolžitvijo za izvedbo začrtanih projektov," pove župan.

Z nasmehom priznava, da novica o vplačanem loterijskem dobitku prinese tudi kakšen kozarček penine v občinsko pisarno.

Loterija Slovenije osrečuje | Avtor: Peter Zakrajšek Peter Zakrajšek

Sreča za vse

Loterija Slovenije je s prirejanjem loterijskih iger v letu 2018 proračune slovenskih občin okrepila za 2,9 milijona evrov.

Igranje loterijskih iger, kot je Loto, prinaša srečo za vse – za tiste, ki se razveselijo dobitka, tiste, ki v loterijskih sredstvih uživajo posredno in tudi tiste, ki jim zbrana sredstva olajšajo vsakdan – loterijske igre se v Sloveniji namreč prirejajo z namenom zbiranja sredstev za športne, invalidske in humanitarne organizacije.

Tudi župan Občine Grosuplje verjame, da sta njihova dobitnika lahko ponosna na porabljena sredstva: "Kdo sta srečna dobitnika, še danes ne vemo, vendar pa mislim, da sta lahko zadovoljna in ponosna, da sta doprinesla k uspešni realizaciji občinskih projektov, saj sta obe investiciji velikega pomena za občanke in občane."

"Recept za srečo je stalno prebivališče v Občini Grosuplje," v smehu pove župan, a marsikomu se zdi, da je res tako. Tudi sam je šel, takoj ko je bil vplačan Eurojackpot, kupit srečko in zadel tri evre: "Pa je bilo še za eno srečko," doda.

Slovenija je konec septembra dobila novega milijonarja, saj je bila izžrebana Sedmica v vrednosti 4 milijone evrov. Zaenkrat še ni znano, kam bo romal dobitek in davek od dobitka, vendar se v kratkem zagotovo nasmiha sreča še eni slovenski občini.