Slovenija
9 ogledov

Najstnik odkodiral iPhone

iPhone afp Žurnal24 main
Po zaslugi ameriškega najstnika se lahko iPhone uporablja v vseh omrežjih po svetu.

Lepotam iPhona se že danes lahko predajajo tudi drugod po svetu.

 
Sedemnajstletni ameriški najstnik George Hotz je po dveh mesecih od prve predstavitve iPhona rešil uganko, kako ga je mogoče uporabljati v vseh omrežjih. Uspelo mu ga je namreč odkodirati, saj je Apple trenutno najinovativnejši telefon na svetu zaklenil tako, da ta deluje le na omrežju telefonskega operaterja  AT&T. Po besedah Hotza odkodiranje iPhona ni bilo težka naloga, saj je za to operacijo potreboval le dve uri časa, nekaj spajkanja in malce spretnosti s programsko opremo.

Koraki do odkodiranja tudi na spletu
Da Hotzev dosežek ne bi ostal skrit pred javnostjo ter da bi iPhone lahko čim prej uporabljali tudi drugod po svetu in ne samo v Združenih državah Amerike, je Hotz postopek odkodiranja opisal tudi na svojem blogu .

Hkrati je izrazil upanje, da slednjega ne bodo uporabili v komercialne namene, saj je odkodiranje telefona možno le ob pomoči programske opreme. Kot je znano, naj bi Apple iPhone na evropski trg poslal predvidoma konec leta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.