Slovenija
147 ogledov

Najstnik še vedno v komi

Varnostniki pretepa, ki se je zgodil blizu lokala v Nebotičniku, niso videli, ke Žurnal24 main
V ponedeljkovi ljubljanski izdaji Žurnala24: Pretep. Ljubljanski policisti osumljence, ki so napadli 17-letnika, še iščejo.

Sedemnajstletnik, ki so se ga 18. decembra v središču Ljubljane s pestmi in brcami v glavo lotili za zdaj neznani napadalci, zaradi hudih poškodb že deseti dan leži v komi v ljubljanskem kliničnem centru. Policisti osumljence še iščejo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Postopek vodijo
Policija. V tej zadevi vodijo predkazenski postopek, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave in dodali, da so neznanci stari od 16 do 20 let. Eden je bil močnejše postave, oblečen v belo bundo z modro kapuco, drugi pa v temno jakno.

Posledice za vse življenje
“Poškodovani je še vedno življenjsko ogrožen,” pojasnjujejo v kliničnem centru, kamor so reševalci najstnika pripeljali po oživljanju na prizorišču tragedije, ki je v neposredni bližini neprestano policijsko varovanega ministrstva za notranje zadeve. Iz zdravniških krogov je neuradno slišati zaskrbljenost, da “bo mladenič, tudi če preživi, poškodbe glave in možganov trpel vse življenje”.

“Prizor je bil grozljiv”
“Grozljivi prizor smo opazovali skoraj pred vhodom v novi lokal v Nebotičniku. Dva neznanca sta fanta brcala v glavo, ko je ležal na tleh. Eden je nosil belo bundo, drugi pa temno jakno. Stara sta bila približno toliko kot žrtev,” dogodek opisujejo priče. Te so o dogodku obvestile policijo, pretepača pa sta zbežala proti bližnjemu parku Tivoli. “Do zdaj je bilo ugotovljeno, da je skupina moških na križišču Dunajske ceste in Štefanove ulice nekaj minut pred četrto uro fizično napadla 17-letnika,” pravijo policisti.

Varnostniki, ki varujejo vhod v omenjeni lokal, pa pretepu niso bili priča, zatrdi Rasim Kazić, operativni vodja varnostne službe Nova Panorama. “Naši varnostniki so varovanje lokala končali okoli 3. ure, zato naša varnostna služba o napadu ni bila obveščena, niti varnostniki tega niso mogli opaziti,” pove Kazić, ki je bil včasih operativni direktor VIP varovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.