Slovenija
42 ogledov

Najstniki izdelovali dimno bombo

Dimna bomba. Fotografija je simbolična. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Pri izdelovanju dimne bombe sta se v soboto poškodovala 13- in 14-letnik. Slednji utrpel hujše opekline. Segrevali sladkor in soliter, ko je prišlo do eksplozije.

Trije najstniki so se v soboto dogovorili, da bodo sestavili dimno bombo. Eden od njih je prinesel sladkor in industrijski soliter, zakurili so ogenj in v pločevinko, ki jo je eden izmed njih držal v roki, vsuli sladkor ter ga segrevali, so ugotovili policisti in kriminalisti Policijske uprave Slovenj Gradec (PU SG).

Opečen po obrazu in rokah
Ko je bil po mnenju najstnikov ogenj dovolj segret, je eden od njih začel dodajati soliter, takrat pa je prišlo do eksplozije. 13-letnik je utrpel lažje poškodbe, 14-letnik pa hudo poškodbo. Pomoč sta poiskala v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem, od tam pa so o dogodku obvestili Operativno-komunikacijski center PU SG.

Oba poškodovana fanta so z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je 13-letnik ostal na zdravljenju, 14-letnika pa so zaradi hujših opeklin po rokah in obrazu odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kriminalisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali poročilo za Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.