Slovenija
4 ogledov

Najstrožji na Soči

(Foto: Ivan Župič) Žurnal24 main
Globa. V Izoli so jo podvojili, v Pagu prepolovili.

Globa za parkiranje brez plačila in prevzema parkirnega listka se je med slovenskimi turističnimi kraji zvišala le v Izoli. Z lanskih 20 je letos poskočila na 40 evrov in tako dohitela preostala mesta.

Na Hrvaškem so v Pagu globo celo znižali. Če nekdo parkira brez listka, mu na vozilu pustijo položnico za plačilo celodnevne parkirnine, ki znaša 4,81 evra. Če te ne plača, ga oglobijo s kaznijo v višini 11,69 evra. Lani je ta kazen znašala 23,83 evra.

parkiranje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Uradniki iz Novalje na Pagu nam višine kazni za parkiranje brez plačila niso izdali, so pa opozorili, da znaša plačilo za odvoz vozila s pajkom 45,79 evra. V Pulju so globo tudi povišali za 12,25 evra, v Umagu pa za 6,88 evra.

V slovenskih turističnih krajih se cena parkirne ure ni spreminjala. Podobno je na Hrvaškem, kjer se je cena zvišala le na določenih parkirnih conah v Pulju, in sicer za 1,51 evra.

Parkirnine za plovila
V Kobaridu se cena celodnevne parkirnine med vozili razlikuje. Za motor boste odšteli štiri, za osebni avto šest, za minibus 12, za avtobus pa 24 evrov. Pobirajo tudi povračilo za uporabo dostopnih mest za športno plovbo ob Soči – za plovilo stane 2,5 evra za ves dan.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.