Slovenija
64 ogledov

Največ bi zaposloval Mercator

Mercator Nik Rovan
Zaposlovanje. Med poletno sezono je pričakovati večje povpraševanje po gostinskih delavcih.

Trg dela. Aprila je bilo, tako kot marca, na slovenskem trgu dela največ prostih delovnih mest v gradbenem sektorju. Za štiri mesta, s sedmega na tretje, so aprila napredovali zidarji, največji padec glede na marec pa je zaznati pri delavcih za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih.

Ali je večje povpraševanje po zidarjih povezano z letnim časom, smo povprašali na agenciji Adecco. Goga Gogič, direktorica poslovne enote Ljubljana, nam je odgovorila, da je v tem času običajno povečanje prostih delovnih mest za gradbince. Vendar pa so ti po njenih besedah pri odločanju za delo v teh časih previdni: “V zadnjem času smo opazili, da čeprav so nekatera manjša gradbena podjetja iskala gradbene profile, se ti delavci včasih zaradi slabih izkušenj iz preteklosti niso upali zaposliti v sicer dobrih manjših gradbenih podjetjih.”

Po vsej verjetnosti se bo zaradi poletne sezone povečalo povpraševanje po kuharjih, gostincih in drugih delavcih za pomoč v turizmu. “Podjetja najtežje najdejo kuharje in natakarje, ker je tega kadra v Sloveniji malo in je tudi nasploh iskan, ne le med turistično sezono.”

Več dela za storitveni sektor

Med podjetji, ki so najbolj iskala delavce, vrh zaseda Poslovni sistem Mercator, d. d. V nasprotju s prejšnjim mesecem so se na prvih pet mest povzpela predvsem podjetja s storitveno dejavnostjo. Med njim najdemo tudi Merkur zavarovalnico, d. d. , ki je prejšnji mesec sploh ni bilo na lestvici top desetih delodajalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.