Slovenija
27 ogledov

Največ dežja padlo v Lescah

Dež. Anže Petkovšek
Hladna fronta s padavinami je minulo noč zajela vso Slovenijo. Večinoma je padlo od 40 do 90 litrov dežja na kvadratni meter, največ na Gorenjskem.

V Lescah je po podatkih Agencije za okolje (Arso) padlo 91 litrov dežja na kvadratni meter. Meja sneženja je bila na okoli 1.500 metrih, zapadlo je nekaj centimetrov snega.

Danes čez dan bodo padavine slabele, predvsem v zahodni Sloveniji bodo tudi ponehale, medtem ko bo na vzhodu države padlo še od 20 do 30 litrov dežja na kvadratni meter, v osrednji Sloveniji nekoliko manj, je STA danes povedal dežurni meteorolog na Arsu Janez Markošek.

Naraščajo še Sava, Savinja in Krka s pritoki

Zaradi obilnejših padavin so ponoči reke v osrednjem in vzhodnem delu države dosegle velike pretoke. Večina rek na zahodu in v osrednji Sloveniji počasi stagnira. Naraščajo še Vipava, Sava, Savinja, na jugu pa Krka s pritoki in Kolpa. Danes čez dan bodo še naraščale predvsem reke na jugovzhodu in vzhodu Slovenije. Vodotoki na porečju Dravinje in Sotle so blizu opozorilnih pretokov, opozarjajo na Arsu.

Danes nižje temperature

Temperature bodo danes čez dan od 7 do 11 stopinj Celzija, na Primorskem do 16 stopinj. Na Primorskem bo pihala tudi šibka do zmerna burja, na izpostavljenih mestih v sunkih do 120 kilometrov na uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.