Slovenija
16 ogledov

Največ je Hrvatov

Največ obiska na Krvavcu je med počitnicami ter ob koncu tedna in lepem vremenu. Žurnal24 main
Med zimskimi počitnicami se zasedenost višinskih turističnih kapacitet – Krvavca in okolice – giblje med 50 in sto odstotki. Prevladujejo tuji gostje, med njimi je še vedno največ Hrvatov.

Cerklje. "Cerklje so turističen kraj, ljudje nas poznajo predvsem po Krvavcu in letališču. V zadnjih letih je občina vedno prepoznanejša tudi po urejenosti kraja, saj je v kategoriji za najlepše malo mesto prejela že več nagrad," je povedal Darko Kovačič, predsednik Turističnega društva Cerklje. V občini se v zimski sezoni opravi okoli 40 tisoč nočitev.

Višinski del
Med zimskimi počitnicami se zasedenost višinskih turističnih kapacitet – Krvavca in okolice – giblje med 50 in sto odstotki. Dobro so zasedeni tudi ob koncih tedna in lepem vremenu. Prevladujejo tuji gostje, med njimi pa je še vedno največ Hrvatov, manj je Angležev, Švedov, Dancev ... Slovenci se za daljše bivanje ne odločajo, saj je Krvavec enodnevno smučišče. "S sezono smo glede na vreme kar zadovoljni, lahko bi bilo pa tudi bolje," pravi receptorka iz Hotela Raj – Krvavec.

Nižinski del
Turistične kapacitete v dolini se usmerjajo v poslovni turizem, saj smučarji zaradi lažjega dostopa raje prenočujejo na Krvavcu. Trenutna zasedenost kapacitet je od 20- do 50-odstotna. "Med počitnicami imamo manj gostov, saj poslovni svet med počitnicami ne deluje," pojasni vodja Dvora Jezeršek Luka Jezeršek. Kar 95 odstotkov gostov je tujcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.