Slovenija
21 ogledov

Največ je "šalabajzerjev"

Žurnal24 main
Anketiranci. Ocenjujejo, da je Golobič pomembnejši od predsednika vlade.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Politika. Za odstotek več ljudi meni, da najpomembnejše odločitve v vladi sprejema minister Gregor Golobič, kot jih to misli za predsednika vlade Boruta Pahorja. Tako je pokazala Valiconova spletna raziskava, ki so jo med 27. oktobrom in 4. novembrom izvedli med 531 anketiranci.

 

Jutri bomo med drugim predstavili mnenje Slovencev o tem, kakšne gospodarske razmere pričakujejo v prihodnjem letu.

"To, da je Golobič dobil več odstotkov kot premier Pahor, je posledica Golobičeve negativne medijske izpostavljenosti," ocenjuje Andraž Zorko iz Valicona. Golobiča namreč povezujejo z nekimi podjetji in njihovimi povezavami z vlado ter se mu "skozi te sfere pripisuje velika moč". Golobič je sicer v oktobrskem Žurnalovem intervjuju dejal, da so tisti, ki menijo, da vlado vodi on in ne Pahor, "šalabajzerji".

Kdo tretji ali nihče?

Kar 27 odstotkov anketirancev pa meni, da najpomembnejših odločitev v trenutni vladi ne sprejema nihče od naštetih. "To bi se lahko interpretiralo, kot da jih ne sprejema nihče," pove Zorko. Visok odstotek je po njegovih besedah prej odraz kritike dela vlade kot pa tega, da se omenjeni v raziskavi ne bi znali odločati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.