Slovenija
17 ogledov

Največ koles odpeljali s Prešerca

Župan Zoran Janković je povedal, da se bodo sčasoma začeli dogovarjati za razšir Žurnal24 main
Bicikelj. Od četrtka se je v sistem izposoje koles prijavilo več kot štiri tisoč ljudi.

Do začetka tedna so bila kolesa iz sistema Bicikelj na okoli 3.500 vožnjah, največ ljudi pa si jih je izposodilo na Prešernovem trgu. "Po številu izposoj sledita postaji pred Namo in Kinom Šiška," so povedali v podjetju Europlakat, ki bo v enem mesecu uredilo še zadnje tri postaje.

Premeščajo tri ekipe
Na terenu so ves čas tri ekipe, ki premeščajo kolesa med postajami. Dve ekipi na kolesih delujeta v središču, ena pa kolesa z avtomobilom in prikolico prestavlja na postajah zunaj mestnega središča.

Trenutno je v sistem prijavljenih več kot štiri tisoč ljudi. Večina jih je sklenila letno naročnino, so dejali pri Europlakatu in dodali, da so imeli uporabniki do zdaj še največ težav z vpisovanjem osebne PIN-številke. Nekateri so se ta teden tudi že pritoževali nad pomanjkanjem koles na postajah. Ker je začel sistem šele dobro delovati, ekipe, ki kolesa premikajo, niso mogle predvideti, kje bo koles primanjkovalo in kje jih bo preveč, so še pojasnili pri Europlakatu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.