Slovenija
41 ogledov

Največ lahko izgubi Mitič

(Foto: grafika Žurnal24) Žurnal24 main
Delnice. Zaradi padca vrednosti delnice je največ izgubil finančnik Filip Ogris-Martič.

Člani uprave Telekoma Slovenije (TS), ki se z nastopom novega predsednika uprave Ivice Kranjčeviča (13. marca) počasi poslavljajo, so si z nakupom Telekomovih delnic v svojem mandatu naredili precejšen minus.

Finančnik je že izgubil
Največ je s padcem vrednosti delnic za zdaj izgubil Filip Ogris-Martič, član uprave TS za finance, in sicer 77 tisoč evrov ta teden ob prodaji delnic.

Tudi Senica izgubila

Lastništvo. Med tistimi, ki so v svojem delniškem portfelju Telekomove delnice očitno držali predolgo, je tudi Darja Senica, delavska direktorica in članica uprave. Leta 2006 je kupila za 94.192 evrov delnic, leto pozneje še za 7.060 evrov. Če bi delnice prodala zdaj, bi dobila 61.976 evrov manj, kot je zanje plačala ob nakupu.

Vsi člani uprave imajo z delnicami družbe, ki so jo upravljali v zadnjem mandatu, okoli 306 tisoč evrov kapitalske izgube.

Najmanj bi, če bi delnice prodal zdaj, izgubil Bojan Dremelj, predsednik uprave TS, največ pa Dušan Mitič, podpredsednik uprave.

O prodaji še tiho
Na vprašanje, ali nameravjo pred sestopom z vrha TS člani uprave prodati svoje delnice, je Boris Ziherl, v TS odgovoren za odnose z javnostmi, zapisal:

“Član uprave Filip Ogris-Martič je pred nekaj dnevi prodal vse delnice TS, kar smo v skladu s pravili borze objavili na Seonetu. Enako bomo storili tudi pri drugih članih zdajšnje uprave, če bodo delnice prodajali, dokler jim traja mandat. Po preteku mandata taki podatki niso več v naši pristojnosti, jih pa lahko vsakdo preveri v delniški knjigi.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.