Slovenija
27 ogledov

Največ pozornosti arhivski noveli

Arhiv Sutterstock
Doslej se je največ razprave vrtelo okoli dostopnosti arhivov nekdanjih družbenopolitičnih organizacij.


Državni zbor (DZ) se bo na današnjem nadaljevanju redne januarske seje lotil tretje obravnave energetskega zakona, novel zakonov o volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament in o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki ju bo obravnaval po skrajšanem postopku, ter druge obravnave novele zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih.

Tako imenovana arhivska novela bo zagotovo deležna posebne pozornosti poslank in poslancev. Doslej se je največ razprave vrtelo okoli dostopnosti arhivov nekdanjih družbenopolitičnih organizacij. Največja opozicijska stranka SDS želi, da se dostopnost ne spreminja.

Tretji energetski paket

Energetskemu zakonu, ki v slovenski pravni red prenaša tretji energetski paket, se obeta uspešen konec parlamentarne obravnave.

Novela zakona o volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament med drugim poenostavlja in prilagaja kandidacijski postopek za primer, ko v Sloveniji kandidira državljan druge članice Evropske unije.

Namen novele zakona o RTVS je ponovna določitev višine RTV-prispevka v zakonu o RTVS, pri čemer se višina prispevka ne spreminja in ostaja pri 12,75 evra za fizične osebe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.