Slovenija
30 ogledov

Največ škode na Štajerskem in Koroškem

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Močni nalivi: gasilci so morali večkrat posredovati, zalitih nekaj kleti, udar strele ubil kravo. Najhuje je na Štajerskem in Koroškem, kjer so nekatera območja pod vodo.

Popoldne je zaradi močnega dežja na Gornjem Rudniku in Ob dolenjski železnici v Ljubljani meteorna voda poplavljala kleti stanovanjskih hiš. Vodo s kleti so morali črpati gasilci. Ob 17.40 je meteorna voda zaradi močnega dežja z dvorišča zalivala klet gradu Goričane v občini Medvode. Gasilci PGD Preska-Medvode so prečrpali približno tri kubične metre vode.

Voda zalila stanovanja
Meteorna voda je nanesla pesek in kamenje na cesto Novo mesto–Žužemberk v Soteski. Gasilci so skupaj z delavcem Gozdnega gospodarstva Novo mesto, ki je z bagrom odstranjeval naplavine, očistili cesto. Čez slabo uro pa je meteorna voda zalila še stanovanjsko hišo v Soteski. Gasilci so iz objekta izčrpali vodo, ki je segala pol metra visoko.

Črno na Koroškem je zajelo neurje z močnim dežjem. Zalilo je prostore štirih stanovanjskih objektov, na cestišča pa so se usuli tudi štrije zemeljski plazovi.

Najhuje na Štajerskem
V Mežici je hudourniški potok zaradi močnega deževja nanesel večje količine zemlje in kamenja in ogrožal dve stanovanjski hiši v naselju. Zaradi nalivov je bil moten promet na območju Šoštanja in Belih vod. Okoli 16. ure je v Češencah v občini Mirna peč udar strele ubil kravo v hlevu.

V naselju Bele vode v občini Šoštanj je zaradi neurja v potok Florjanščica naneslo les, ki je zaprl most nad gostiščem. Voda je začela poplavljati okolico. Gasilci so odstranili naplavljen material in zagotovili pretočnost potoka.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je meteorna voda zalila cerkveni objekt. Vodo so morali izčrpati gasilci. Na Spodnjem trgu v Lovrencu na Pohorju je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

Na Spodnjem trgu v Lovrencu na Pohorju je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

Na Ruški cesti v Bistrici ob Dravi je zaradi močnega deževja meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Na Lackovi cesti v Pekrah v občini Maribor pa je meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše.

Ob 17.15 je strela udarila v stanovanjski objekt v Mokronogu. Škoda je nastala na stenah objekta, saj je udar razmetal električne vodnike iz sten, razbil steklo na oknu in deloma razkril streho. Gasilci PGD Mokronog so pregledali objekt in na streho namestili strešno opeko.

 

Opozorilo:
Možni so porasti manjših vodotokov in hudournikov ter površinski nanosi zemljine in drobirja.

Dežuje povsod
V soboto dopoldne se bo nekoliko razjasnilo, ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Popoldne bo spremenljivo, ponekod bodo še posamezne plohe. Tudi v sosednjih državah bo današnji dan minil v znamenju oblačnosti, krajevnih padavin in posameznih neviht.

V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne bo v gorskem svetu možna kakšna nevihta. V ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Možne bodo krajevne plohe.

Več o vremenu: vreme.net.

Na cesti Poljana–Šentvid je zaradi odstranjevanja posledic neurja promet urejen izmenično enosmerno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.