Slovenija
27 ogledov

Največ snega bo zapadlo na Kočevskem

Sneg Otočac Dražen Prsa/pixsell
Jutri zjutraj bo snežilo. Največ snega bo zapadlo v višjih legah južne Slovenije, na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini. Nato nas čaka suh in mrzel teden.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v južnih in osrednjih krajih bo popoldne rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 12 stopinj C.

"V popoldanskih urah bo deževalo v južni in osrednji Sloveniji. Danes snežink še ne bo, ponoči in jutri dopoldne se bo ohladilo, tako da bo dež marsikje prešel tudi v sneg. Tudi po nižinah, vendar bo količina padavin tako majhna, da bo snega le za vzorec. Nekaj več ga bo zapadlo v višjih legah južne Slovenije, na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini. Tam lahko zapade tudi več kot pet centimetrov snega," nam je povedal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Benedikt Strajnar.

Poledice naj ne bi bilo

Poledice jutri zjutraj ni pričakovati, razen na izpostavljenih mestih. "Glede na to, da bo dež prehajal v sneg, nevarnosti poledice ni. Pa še zadnje dva dni je bilo malce topleje."

Suh in mrzel teden

Prihaja suho, zimsko vreme. "Čaka nas suh, lep sončen teden. Temperature se bodo spet spustile. Zjutraj bo marsikje do minus pet, v alpskih dolinah lahko tudi do minus deset. Čez dan bo topleje, okrog ničle, ob sončnem vremenu lahko tudi kakšno stopinjo več," nam je še povedal Strajnar.

Če bo zasnežilo vaš kraj, nam pošljite fotografije prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 1