Slovenija
100 ogledov

Največ uporabnikov pobegnilo k Tušmobilu

Anže Petkovšek telefon
V osmih letih, odkar uporabniki telefonsko številko prenesjo k drugemu operaterju, je to možnost izkoristilo že 1,15 milijona ljudi. Na področju mobilne telefonije jih je v zadnjem letu največ prebegnilo k Tušmobilu.

"Ne razpolagamo s podatki o tem, kolikokrat so posamezni uporabniki zamenjali operaterja," sporočajo z agncije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos), kjer poudarjajo, da se tretjina uporabnikov mobilnih telefonov vrne k prvotnemu operaterju, na področju fiksne telefonije pa je takšnih 25 odstotkov.

Strošek menjave | Avtor: D. J. D. J.
"V Telekomu konkretnih številk ne moremo posredovati. Sicer pa opažamo, da se veliko uporabnikov k nam vrne," potrjujejo v našem največjem operaterju in dodajajo: "Po naših raziskavah to storijo predvsem zaradi kakovosti in zanesljivosti naših storitev ter odlične ponudbe, ki jo nenehno prilagajamo zahtevam in potrebam uporabnikov. Prehajanje uporabnikov med operaterji sicer z nihanji v posameznih obdobjih zaznavamo skozi vse leto." Telekomu se je sicer tržni delež na področju mobilne telefonije v zadnjih petih letih zmanjšal za devet odstotkov.

"Možnost menjave operaterja smo dodobra izkoristili, saj smo v celotnem obdobju obstoja te možnosti na ta račun pridobil največ uporabnikov od vseh slovenskih operaterjev (neto več kot 150.000 – to je razlika med prihodi in odhodi strank)," pojasnjujejo v Simobilu, kjer tako kot v Telekomu poudarjajo, da se številni uporabniki po dveh letih vrnejo nazaj k njim. "Opažamo, da količina prenosa številk iz leta v leto še vedno nekoliko raste, a se trend počasi umirja," še dodajajo. Simobilu se je sicer v zadnjem letu število uporabnikov znižalo za pol odstotka – za desetino odstotka je padel tudi Izimobil.

Grafika telefonske številke | Avtor: D. J. D. J.
Največjo rast pa so zabeležili pri Tušmobilu, ki ga je pred kratkim kupil Telemach – pohvalijo se lahko z 0,7 odstotka večjim tržnim deležem kot sredi lanskega leta – raste pa tudi število uporabnikov mobilne telefonije pri T-2, kjer izpostavljajo predvsem pozitivno bilanco na področju fiksne telefonije. Nekaj manj kot polovica vseh telefonskih številk, ki so jih uporabniki od leta 2006 prenesli k drugemu operaterju, je namreč fiksnih. "V letošnjem letu smo do konca novembra pridobili več kot 15 tisoč številk, od nas pa jih je odšlo okoli 3.500, kar skladno z rezultati na trgu pomeni, da smo v družbi T-2 v primerjavi s konkurenco letos beležili izjemno dobre rezultate pri prenosih številk v fiksnem omrežju," poudarjajo v T-2.

Komentarjev 2
  • Filipka 20:14 13.december 2014.

    Nevem, koliko je skupaj uporabnikov v Sloveniji, ampak če hipotetično rečemo, da jih je 2 milijona je en procent 20.000 uporabnikov. Te številke so verjetno nekoliko manjše, pa še vedno je to dober pokazatelj kvalitete operaterja.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:43 12.december 2014.

    1% gor al pa dol...ni neke hude razlike iz prejšnjega leta. zarad tega ne bo nobenga operaterja kej pretirano zaskrbel.