Slovenija
78 ogledov

Največ zanimanja za družboslovne fakultete

Študentje lahko najamejo posojilo, odplačajo ga lahko z zamikom. (Foto: Žurnal24 Žurnal24 main
Maturanti bodo v prihodnjih dneh izvedeli, ali so sprejeti na želeno fakulteto. Od skupno 20.550 prvih prijav bodo fakultete sprejele le 14.379 kandidatov.

V prihodnjih dneh lahko maturanti, ki so uspešno opravili maturo, pričakujejo pošto z obvestilom, ali so sprejeti na želeno fakulteto. Končal se je namreč prvi rok izbirnega postopka za vpis v prvi letnik v študijskem letu 2011/2012. Fakultete so letos prejele skupno 20.550 prvih prijav, sprejele bodo le 14.379 kandidatov.

Najkasneje bodo kandidati sklepe prejeli do 23. julija, saj morajo visokošolske prijavno-informacijske službe do takrat v skladu z razpisom za vpis pripraviti sezname sprejetih kandidatov.

Največ točk zahtevali na AGRFT

Letošnji maturanti so za prihajajoče študijsko leto 2011/2012 na ljubljanski in mariborski univerzi največ zanimanja za ekonomsko, filozofsko in pedagoško fakulteto. Najvišja omejitev točk pa je bila za študij filmske in televizijske režije, kjer je bila omejitev za vpis 97,75 točke. Pri študiju fizioterapije na ljubljanski zdravstveni fakulteti je bila omejitev 91,8, na ljubljanski medicinski fakulteti 88,2, za študij psihologije na ljubljanski filozofski fakulteti pa 88,5 točke.

Glede na prvi rok vpisa so v okviru ljubljanske univerze najbolj zaželene ekonomska, filozofska, medicinska, pedagoška in pravna fakulteta, fakulteta za računalništvo ter fakulteta za šport. Največje število prijav glede na razpisana prosta mesta je bilo na zdravstveni fakulteti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.