Slovenija
20 ogledov

"Največja ovira nemščina"

Pred vhodom na zaposlitveni sejem se je nabralo toliko iskalcev zaposlitve, da s Žurnal24 main
Zaposlitveni sejem. Ponudili več kot 650 delovnih mest. Naval povzročil prometni kaos.

"Slabše ne more biti. Plače so več sto evrov višje, da se o delovnih pogojih niti ne pogovarjamo," je razlog za obisk sejma opisal Tone, ki je brez službe že slabi dve leti. "Največja ovira ostaja preslabo znanje nemščine," je dodala Valerija Okorn z Euresa. Avstrijski delodajalci namreč iščejo predvsem strokovno usposobljen kader ter delavce v kovinarstvu, strojništvu, turizmu in zdravstveni negi.

"Ugotavljamo, da avstrijski zavod ni več sposoben pokrivati potreb delodajalcev na Štajerskem," pa je dejala Herta Kindermann Wlasak, namestnica vodje Zavoda za zaposlovanje Štajerske.

Brezposelnost upadla
Brezposelnost je v Podravju zadnji mesec sicer upadla. "Tudi zaposlilo se je v prvih petih mesecih za 24 odstotkov ljudi več kot v istem obdobju lani," je povedala Vlasta Stojak, direktorica mariborske enote zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. Opozorila je, da triurna dnevna dosegljivost brezposelnih, o kateri smo pisali včeraj, od januarja ni več med obveznostmi prijavljenih.

Na delu mestni redarji
Nad organizacijo sejma oziroma parkiranja so bili sicer razočarani vsi brezposelni, ki so zaradi parkiranja na bližnjem pločniku ali zelenici prejeli obvestilo mestnega redarstva. "To je višek svinjarije! Sejma se moram obvezno udeležiti, zdaj pa naj še plačam položnico?" so se jezili kaznovani. Na mestnem redarstvu pa so se, potem ko so okrepljene ekipe napisale več deset (62) kazni, odločili, da bodo šele v prekrškovnem postopku ugotavljali dejansko stanje prekrška ter nato izrekli bodisi plačilni nalog ali zgolj opozorilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.