Slovenija
56 ogledov

Največja zamuda vlaka: pet ur in pol

Vlak Saša Despot
Slovenske železnice so največjo zamudo letos zabeležile na vlaku med Sežano in Ljubljano, ki je 12. februarja v Ljubljano pripeljal s kar 328 minutami zamude, to je pet ur in pol.

Razlog za tolikšno zamudo je bilo močno sneženje, zaradi katerega so bile neprevozne tudi številne ceste, so pojasnili pri Slovenskih železnicah, ob tem pa spomnili, da so predstavniki podjetja potnike v Ljubljani "pričakali z okrepčilom".

Rekorder je mednarodni vlak

Lani pa je bil rekorder med zamudniki na slovenskih železnicah mednarodni vlak s Hrvaške, ki je 2. junija v Slovenijo pripeljal s kar 352 minutami zamude, torej skoraj šest ur prepozno.

Komentarjev 1
  • Oxxo 10:42 28.december 2013.

    Ves denar od CESTNIH taks se steka v naše železniške tire... ki niso nič drugega, kot uboga para. Velik delež € pogače so si odrezali posamezniki... da se po vsem tem denarju človek iz Kamnika ali Domžal do Ljubljane ...prikaži več pelje po polžje... in to v pravi razrukani konzervi od vlaka.In potem pričakujejo porast potniškega prometa? Čas je denar in jaz nimam časa za manj kot 20 km razdaljo presedeti na vlaku 1,5 ure.