Slovenija
24 ogledov

Najverjetnejši razlog poškodb: zloraba

(Foto: Saša Despot) Saša Despot
Bulmastifi. Obdukcijsko poročilo kaže na veliko verjetnost spolne zlorabe.

Najverjetnejši razlog poškodb rektumov psov pokojnega Saše Baričeviča Atosa, Atlasa in Joy je spolna zloraba, nam je na podlagi prebranega poročila o obdukciji in patopsihološki preiskavi, ki ga je objavil Pozareport.si, neuradno pojasnil priznan veterinarski strokovnjak.

Zavezani k molčečnosti
"Poročilo poznam, možnih razlogov za tovrstne poškodbe je šest, in sicer paraziti, virusi, bakterije, pankreas, odpoved ledvic ali vnos tujka," pri svojem mnenju vztraja sodni izvedenec veterinarske stroke Gregor Pen.

"Ničesar ne bom komentirala, saj sem zaradi tega, ker zadevo še vedno preiskuje tudi tožilstvo, zavezana k molčečnosti," je bila kratka tudi Polona Juntes, sopodpisnica obdukcijskega poročila z nacionalnega veterinarskega inštituta (NVI).

Policija zavrača očitke
V njem med drugim piše, da so bili vsi trije psi ustreljeni, in ne samo to, kar so v petek povedali na tiskovni konferenci policiji, in sicer da je bil Atos ustreljen, druga dva pa evtanazirana.

Policisti, kot je zapisal Drago Menegalija, so enega psa ustrelili, druga dva pa sta se zatekla v uto na dvorišču. Policisti so kraj varovali do prihoda veterinarskega inšpektorja, ki je odredil evtanazijo. "Delavca živalskega vrta sta psa, ki so ju varovali policisti, omamila, vendar sta bila psa kljub temu napadalna. Za zagotavljanje varnosti vseh prisotnih so policisti psa s strelnim orožjem usmrtili," dodaja Menegalija. Po strelih so psom vbrizgnili še evtanazijsko sredstvo.

Neznan nastanek ran
Na policiji še vedno vztrajajo, da je na podlagi preiskav in mnenja NVI poškodbe psov nemogoče nedvoumno in zanesljivo povezati s predmetom, najdenim na kraju dogodka (gre za umetni penis, op. a.), prav tako pa tega ne morejo izključiti.

"V poročilih so opisane le poškodbe na psih, ne pa tudi, kako so te poškodbe nastale, kar je ključnega pomena za potrjevanje suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje mučenja živali," pravi Menegalija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.