Slovenija
4181 ogledov

Najvišja cena letos

Bencinska črpalka Saša Despot
Spet se spreminjajo cene pogonskih goriv. Navzgor.

Regulirani pogonski gorivi, neosvinčen 95-oktanski bencin in dizel, se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest jutri podražili. Za liter prvega bo treba odšteti 1,266 evra oz. dva centa več, za dizel pa 1,269 evra oz. 0,3 centa več kot v iztekajočem se dvotedenskem obdobju, piše na spletni strani OMV.

Obe pogonski gorivi bosta tako dosegli novi najvišji ceni letos. S tem sta se ceni močno približali ena drugi, nazadnje je bil sicer 95-oktanski bencin od dizla dražji med 9. in 23. oktobrom lani, od tedaj pa je bilo treba za dizel odšteti več.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Nissan qashqai Avto Čez štiri leta bo Evropi vladal bencin OMV bencin Avto Tega vam o modernem bencinu še niso povedali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • Avatar Jillitana
  Jillitana 00:12 12.marec 2019.

  Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

 • Avatar Darko Capek
  Darko Capek 19:25 11.marec 2019.

  nabite na 2 evra prokleti lopovi, šarec lepo ti gre ko kradeš

 • breacker 19:13 11.marec 2019.

  Fino.. Potem pa lahko PETROL lepe dobičke prijavlja. Cene so sicer regulirane s strani države ampak v Petrolu je še kar nekaj "državnega" lastništva