Slovenija
82 ogledov

Najvišji stekleni 3D Puzzle je slovenski

steklena piramida
1/5
Saša Despot
V Sloveniji je bil postavljen nov Guinessov rekord v kategoriji 3D Puzzle.

Rekordna skulptura je visoka 2,71 metra, težka 8,5 ton, široka 3,41 metra in dolga 4,04 metra. Sestavlja jo 20.708 steklenih skodelic. Skulpturo, ki je v obliki piramide, je štiri dni gradilo v povprečju pet ljudi. 

Skodelice so delo Steklarne Hrastnik, izvedba projekta pa je bila plod sodelovanja Steklarne Hrastnik in družbe BTC prek Steklarninega kluba PBC1860, ki je namenjen temu, da mladi z delom na praktičnih projektih pridobivajo izkušnje iz prakse. "Takšni inovativni projekti so možni, ker je v Steklarni Hrastnik postavljeno okolje, ki podpira inovativno razmišljanje. Čestitke ekipi, ki je drzno idejo zasnovala in tudi uresničila," je ob tej priložnosti povedal Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik. 

Steklene skodelice Puzzle, ki so bile uporabljene za izgradnjo piramide, so nagrajene z Red dot nagrado in narejene iz enega najbolj kakovostnih stekel na svetu, ki dosega leska kristala in ne vsebuje težkih kovin. 

Skulptura je do 8. januarja 2017 na ogled v POP UP trgovini Steklarne Hrastnik v dvorani A, v BTC Cityju Ljubljana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.