Slovenija
9569 ogledov

Nakazala, v katero smer bo šla kampanja: "Spomnite se, kako je bilo ..."

volilni štab Nataša Pirc Musar Saša Despot
Nataša Pirc Musar je v govoru v medijskem središču na Gospodarskem razstavišču nakazala, v katero smer bo peljala volilno kampanjo pred drugim krogom predsedniških volitev.

"Iskrene čestitke Anžetu Logarju za prvo mesto v prvem krogu. Rada pa bi se zahvalila tudi vsem ostalim kandidatkam in kandidatom, tudi Marti Kos in Gregorju Bezenšku. Vsi smo se podali v to kampanjo in prav je, da je izbira velika," je svoj nastop začela Pirc Musarjeva.

Poudarila je, da se že 25 let zavzema za vladavino prava in se bojuje za človekove pravice: "Verjamem v evropske vrednote in mislim, da mora Slovenija ostati del jedrne Evrope. Slovenci moramo biti sposobni preseči delitve. Želim si poenotenja politike predvsem pri strateških temah!"

Poudarila je, da se bo borila, da bodo starejši slišani in bodo mladi želeli ostati v Sloveniji.

Zahvalila se je podpornikom, širši družini in vsem v njenem volilnem štabu: "Vsem, ki so verjeli vame in v vrednoti, ki jih zagovarjam."

Pirc Musarjeva je nakazala tudi smernice svoje volilne kampanje pred drugim krogom. "V drugem krogu si želim dostojnih soočenj tako kot v prvem krogu, vendarle se moramo zavedati, da bo šlo v drugem krogu za spopad vrednot. Pozivam vse, da greste čez tri tedne spet na volišče in se spomnite, kako je bilo dve leti pod prejšnjo vlado, ko so nam kratili pravice. Čas je, da gremo po skupni poti v Evropo, ki ima svetlo prihodnost," je poudarila.

Pri tem je poudarila, da sama ni pristaš ideologij, pač pa ustave: "Predsednik mora biti predstavnik Ustave, ne ideologije. Desetletja sem podpornica LGBTQ+ skupnosti, sem za pravico do svobodnega odločanja o rojstvih, za splav. To so stvari, ki mi jih nihče ne more izvzeti iz mojega genskega zapisa in na takšnih temah se bodo najbrž mnenja med mano in gospodom Logarjem razlikovala."

Poraženi stranki Svoboda in SD, njun kandidat Milan Brglez je dobil le dobrih 15 odstotkov glasov, sta medtem že sporočili, da bosta v drugem krogu podprli Pirc Musarjevo.

Komentarjev 41
  • dd 15:17 24.oktober 2022.

    Pravi, da verjame v vrednote. Kako pa potem lahko mešetari v svojih podjetjih, prireja in ne plačuje davka, ima sumljive posle,.. in nato nastopa pred kamero, kot najbolj poštena slovenka. Ljudje, pa kje imate glavo, da volite to žensko?

  • Pepe007 14:27 24.oktober 2022.

    Kdor je delal z gospo Pirc Musar ve, da je ženska v vsakdanjem življenju precej nesramna. Tudi na sestankih rdečega križa z drugimi inštitucijami, se je znala dreti na ljudi, ki sploh niso bili zaposleni na RK. Očitno slab in ...prikaži več neuravnotežen značaj, ki ga poznavanje Ustave ravno ne more rešiti. K sreči predsednik v miru neke resne vloge v Sloveniji nima.

  • Avatar Leon
    Leon 14:26 24.oktober 2022.

    Naslednji krog bo odločal ali želimo FAŠIZEM po vzoru Janeza ali SVOBODO vseh ostalih Slovencev ,ki želimo Demokracijo in pravni red . Musarjeva je pravnica ...Logar je GOZDAR .