Slovenija
22 ogledov

Nakup Mure zaključen

Mura pri reševanju težav, v katere je zašla, upa na pomoč države. Žurnal24 main
Aha Skupina je danes za Muro plačala zadnji del kupnine v višini 1,8 milijona evrov in dobila tudi 4,4 milijona od skupno 5,8 milijona evrov državne pomoči.

Novico je za STA potrdila solastnica Aha Skupine Mojca Lukančič. Aha Moda iz Aha Skupine je danes plačala še blagovne znamke Mure in opremo in s tem končala leto in pol trajajoči nakup "zdravega jedra Mure", ki ga je 29. avgusta na dražbi kupila za 9,653 milijona evrov.

V prodajnem paketu so bili družba Mura in partnerji, ki vključuje družbo Mura EHM (Evropska hiša mode), zagrebško družbo Mura, trgovina in storitve, blagovni znamki Mura in e.mura, nepremičnine na matični lokaciji Plese v Murski Soboti ter proizvodne, pomožne, informacijske in drugo opremo.

V družbah Mura in partnerji ter Aha Moda, ki se bosta prihodnje leto združili v Aha Muro, je zdaj zaposlenih 1563 delavcev, prav toliko pa jih mora imeti novi lastnik zaposlenih za nedoločen čas, da mu pripada omenjena subvencija. Drugi del subvencije bo dobil prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.