Slovenija
39 ogledov

Nakup s skupnim denarjem

Sedmerico je policija prijela v začetku junija, potem ko so jim pol leta prisluš Žurnal24 main
Naveza. Osem zasvojencev naj bi drugim in med seboj preprodajalo drogo.

Živel sem povsem normalno življenje zasvojenca. Tako velike količine droge, ki mi jo očita tožilstvo, nisem prodal nikomur. To so bili moji nakupi in nakupi mojih znancev oziroma nekaterih boljših prijateljev. Večina teh obtožb je krivičnih, saj sem večkrat komu drogo tudi odstopil ali pa sem odmerke s kom zamenjal za metadon,” se je včeraj zagovarjal 42-letni Samo Koželj, ko so mu zaradi domnevnega večkratnega razpečevanja kokaina, heroina, konoplje in tablet apaurina začeli soditi na kranjskem sodišču.

"Mislim, da nisem"
Poleg Koželja naj bi s preprodajo prepovedanih drog gorenjskim narkomanom služilo še sedem zasvojencev, ki naj bi si različne odmerke drog prodajali tako med seboj kot na ulici. “Občutek imam, da ... nisem prodajal droge. Vem, da je bila zasvojena in da se je večkrat poskušala izkopati iz tega. Bila sva intimna prijatelja, drogo sva kupovala skupaj z denarjem za stroške skupnega gospodinjstva,” je Koželj pred sodnico poskušal oprati krivde domnevno dekle, ki se je tudi znašla na zatožni klopi.

Po ulicah in stanovanjih
Koželj in dekle naj bi sicer do začetka junija drogo preprodajala skupnim znancem v stanovanju, ki ga je na Planini najel Koželj, in na ulicah predvsem tega kranjskega blokovskega naselja, na mestih, kamor se običajno po drogo zatekajo zasvojenci. Osmerica je sicer včeraj kakršnokoli razpečevanje droge zanikala. Dva od njih pa sta preiskovalni sodnici, potem ko jim je na prste stopila policija, junija posredno priznala, da naj bi oba z drogo zalagal prav Koželjev domnevni sodelavec pri preprodajanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.