Slovenija
1057 ogledov

Nakupujte s kartico, poslujte od doma!

Bankomat Profimedia
Banke poleg trgovin z živili, lekarn, pošte in bencinskih servisov ostajajo odprte, a pozivajo stranke, naj raje poslujejo kar od doma.

Danes je za mnoge izplačilni dan, a banke ljudi pozivajo, naj po nepotrebnem ne hodijo v poslovalnice po gotovino - če jo že nujno rabijo, pa lahko uporabijo bankomate.

"Bankovci in kovanci izmenjajo veliko rok"

Kako torej poslovati? V NLB svetujejo, naj bančne storitve uporabijo kar doma. "Položnice in račune lahko 24/7 plačajo prek spletne ali mobilne banke, za zahtevnejše bančne storitve in vsa vprašanja pa lahko pokličejo kontaktni center 24/7 na 01 477 2000, uporabijo spletni klepet ali video klic," pozivajo. Namesto gotovine svetujejo, da ljudje plačujejo varneje brezgotovinsko z brezstičnimi BA in plačilnimi karticami,  s pomočjo spletne in mobilne banke ter mobilne denarnice na telefonu. "Bankovci in kovanci namreč izmenjajo veliko rok," dodajajo.

Obiske v poslovalnicah za nenujne opravke v teh razmerah odsvetujejo, in čeprav NLB poslovalnice ostajajo odprte (z izjemo poslovalnice Klinične bolnice in poslovalnice E.Leclerc, ki se prilagaja delovnemu času trgovskega centra), sprejemajo stranke le posamično.

Najava pred obiskom

Podobno komitentom svetujejo tudi v Gorenjski banki: na voljo jim je spletna banka Link, mobilna banka Link/m in poslovna spletna banka Link/c, preko katerih lahko hitro, enostavno in kar v udobju domačega kavča opravijo večino bančnih poslov (plačilo položnic in računov, urejanje nakazil, naročanje storitev, ...).

"Če morate za nemoteno bančno poslovanje nujno obiskati poslovalnico ali osebnega bančnega svetovalca, pa vas prosimo, da se na obisk predhodno najavite," sporočajo.

NKBM spreminja delovni čas

Zaradi spremenjenih razmer, ki so posledica ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa, se od ponedeljka, 16. marca 2020, do preklica spreminja delovni čas poslovalnic NKBM, so sporočili v banki. Do preklica bodo njihove poslovalnice odprte od ponedeljka do petka med 8.30 in 12. uro ter med 13.30 in 17. uro, z izjemo poslovalnice Europark v nakupovalnem središču Europark v Mariboru, od ponedeljka do petka od 10. do 14.30, v Poslovalnici Rogoznica pa je delovni čas usklajen z odpiralnim časom Mercator centra, in sicer od ponedeljka do petka od 10. do 14.30.

Dosegljivi so tudi na brezplačni telefonski številki

V banki UniCredit so svoje komitente ponovno opomnili, kaj vse lahko postorijo kar od doma, da bi se izognili nepotrebnim stikom z ljudmi v poslovalnicah: "Pregled stanja in prometa na računih in plačilnih (kreditnih) karticah, plačilo položnic in interni prenos sredstev med računi, pošiljanje čezmejnih nalogov in nalogov v tujino v SEPA območju, aktivacija Mobilne banke GO!, naročanje plačilno kreditnih kartic, poplačilo dolga na kreditni kartici, pošiljanje prošenj za spremembo limitov na računih, POS terminalih in dvigih na bankomatih, pdpiranje, izvedba in izbris trajnih nalogov, vezava depozitov, možnost izmenjave sporočil z banko ..." naštevajo. Poleg tega so odprli brezplačno telefonsko številko 080 88 00, na katero so dosegljivi vsak delovnik med 8. in 18. uro.

Roke razkužite pred in po bančnem opravku!

Poslovalnice banke BKS ostajajo odprte, a prav tako naprošajo ljudi, naj se raje poslužujejo spletnega poslovanja. Poleg tega dodajajo, naj se komitenti na morebiten nujen obisk predhodno naročijo, saj je lahko v poslovalnici naenkrat le ena stranka. "Če so vrata poslovalnice med delovnim časom zaprta, prosimo počakajte pred vrati, dokler ne pridemo po vas. V vsakem primeru pa vam priporočamo, da se na posvet v izbrani poslovalnici BKS Bank predhodno naročite in se tako tudi izognete čakanju, morda pa boste želeno lahko ure-dili tudi brez obiska v poslovalnici," pozivajo in dodajajo, da so v vseh poslovalnicah BKS Bank na voljo razkužila, ki naj jih ljudje uporabijo pred in po bančnem opravku.

dezurni@zurnal24.si

Košarkar Šport Sporočilo, ki odmeva: "To ni igra, to je vojno stanje." Srečko Šestan Slovenija "Zelo verjetno bo ukrepe treba še podaljšati"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.