Slovenija
25 ogledov

Nalivi in nevihte po vsej državi

Vremenska napoved za jutri. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Krajevne plohe in nevihte so zajele Slovenijo. Podobno bo ponoči in jutri, nato pa se bo vreme postopno izboljšalo. Toče po besedah dežurnega meteorologa ni pričakovati.

"Močnejše deževje, predvsem nalivi, bo zajelo vzhodno in tudi osrednjo Slovenijo. Pri tej količini padavin se pričakuje predvsem težave z naraščanjem hudournikov in nanosi zemlje. Na začetku prihodnjega tedna bo, kot kaže, razmeroma sončno in toplo vreme. Kakšnih popoldanskih neviht vseeno ni za izključiti," nam je dejal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Brane Gregorčič.

Opozorila:
Ponoči in jutri dopoldne lahko predvsem v vzhodni in osrednji Sloveniji ob močnih nalivih pade od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Močneje bodo narasle reke, zlasti manjši vodotoki in hudourniki na območju osrednje, južne in vzhodne Slovenije.

Danes se bo postopno povsod pooblačilo, popoldne in proti večeru se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj. "Večje nevarnosti za točo ni, čeprav je ob nevihtah ni mogoče povsem izključiti," je povedal popoldanski dežurni meteorolog na ARSO Uroš Strajner.

Ponoči se bodo padavine okrepile, možni so tudi močnejši nalivi. Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, predvsem plohe in tudi še kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 16 do 23 stopinj Celzija.

V soboto se bo delno razjasnilo, čez dan bodo še lahko nastale posamezne plohe. V nedeljo bo večinoma sončno, le v gorskem svetu bo popoldne možna kakšna nevihta.

Več o vremenu na našem portalu vreme.net.

Letos največ dežja na Obali
V tem letu so sicer na ARSO zabeležili nadpovprečno količino padavin na Obali, podpovprečno pa na Štajerskem. Na presušenih tleh so močni nalivi največ težav povzročili prav na Obali, kjer so sprožili erozijske procese.

Podatki agencije sicer še niso popolnoma posodobljeni, a "povprečje padavin je približno enako prejšnjim letom", pravi Gregorčič.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.