Slovenija
20 ogledov

Nalivi: najhuje na Gorenjskem

Tako je bilo okoli 20. ure na Gorenjskem. (Foto: Luka Rener) Žurnal24 main
Po državi že dežuje, možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo. Močan veter je povzročil škodo v Šenčurju, v Cerkljah in Komendi pa je voda zalila kletne prostore številnih objektov.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je malo pred 21. uro na območju občine Cerklje na Gorenjskem zaradi močnih padavin meteorna voda zalila kletne prostore pezih objektov. Vodo so izčrpavali gasilci iz PGD Cerklje, Zgornji Brnik, Lahovče in Spodnji Brnik. Nekaj po 21. uri pa so v Komendi morali gasilci PGD Komenda posredovati pri izčrpavanju meteorne vode iz kleti treh objektov.

Možnost toče
Predvsem v severni Sloveniji so danes še možne močnejše nevihte z nalivi, sunki vetra in točo.

Ponoči bo delno jasno, večerne nevihte bodo ponehale. Proti jutru se bo predvsem v severni, vzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji oblačnost znova povečala. Po podatkih Agencije RS za okolje se bodo tam zjutraj in dopoldne pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte.

Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bodo ponekod še možne krajevne plohe in v hribovitem svetu tudi posamezne nevihte. V torek, sredo in četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Jutra bodo ponekod meglena. Popoldne bodo v hribovitem svetu še vedno možne posamezne plohe ali nevihte.

(Foto: Luka Rener)


Avgusta povprečna prognoza
Ali se avgusta obeta še kakšna drastična ohladitev in obilno deževje, smo povprašali dežurnega prognostika na Agenciji za okolje RS (Arso), ki nam je povedal, da se ne obeta nič posebnega, mesečna prognoza je namreč povprečna. Ali so možne kakšne projekcije za jesen ali zimo, pa je še težko napovedati.

Vremensko napoved in obeti si lahko preberete na vremenskem portalu vreme.net.

Smoga in vročine iz Moske k nam ne bo
Glede na močno nihanje temperatur in vročinskih valov, ki jih trenutno beležijo v Moskvi, se ti lahko tvorijo tudi nad našimi kraji, vendar v naslednjem mesecu ne, še pojasni prognostik. "Taki vročinski valovi nastanejo vsake toliko časa, pri nas pa do takih ekstremov pride zelo redko," še doda.

Na vprašanje, ali se lahko smog, ki se vije na rusko prestolnico, razširi nad Slovenijo, prognostik odgovarja, da nevarnosti zaenkrat ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.