Slovenija
6 ogledov

Naložba v jadralce

Idejni projekt za dom vodnih športov predvideva dva hangarja za večje in manjše Žurnal24 main
V občini Piran načrtujejo novo pridobitev, in sicer dom vodnih športov. Projekt je vreden 2,5 milijona evrov, primeren pa bo za mednarodne regate.
 
 

V tem vidimo tudi spodbudo za razvoj športnega turizma pri nas.

Matjaž Ukmar

 
Piranska občina pripravlja javno razgrnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta za dom vodnih športov na območju Bernardina, kjer domuje Jadralni klub Pirat Portorož.
V idejnem projektu sta predvidena dva hangarja s pripadajočo infrastrukturo, in sicer za večje jadrnice tipov europa in laser ter za manjše – optimiste. Načrt bo na ogled v občinski avli od 14. novembra do 15. decembra.

Razvoj športnega turizma

Projekt, po oceni vreden 2,5 milijona evrov, so prek ministrstva za šolstvo in šport prijavili za pridobitev sredstev iz evropskih skladov. Pričakujejo pa tudi zanimanje kakšnega zasebnega investitorja. “ Objekt je primeren za mednarodne regate, v čemer vidimo tudi spodbudo za razvoj športnega turizma pri nas,” pravi Matjaž Ukmar iz javnega zavoda Športni in mladinski center Piran. V piranski občini so poleg tega v zadnjem času obnovili stadion, pripravljajo pa še projekt športnega parka Sečovlje, kjer bodo med drugim tekaška steza ter igrišči za rokomet in košarko.

Margon za ohranitev duha

Nedvomno bo dom vodnih športov pridobitev za jadralce, upam pa, da ne bomo dobili le še ene nove zgradbe, ki bo nadomestila zdajšnjo leseno barako. Uspešno bo moralo biti predvsem njegovo upravljanje,” meni slovenski jadralski olimpijec Mitja Margon, ki je tudi član Pirata, in pri tem opozarja: “ Naš klub združuje jadralce iz vse Slovenije, ne le z Obale; veliko je rekreativcev in ni poudarek zgolj na tekmovalcih. Škoda bi bilo, če bi se to vzdušje pokvarilo.”
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.