Slovenija
32 ogledov

Naložba v "polovico bazena"

primorje Žurnal24 main
Občina nima rešitve za nedokončano gradnjo, a jo želi zavarovati pred propadanjem.

Koprski občinski svetniki so potrdili 1,8 milijona evrov vreden investicijski projekt za olimpijski bazen na Bonifiki. Tega je v sklopu olimpijskega centra začelo graditi Primorje, a je šlo podjetje v stečaj. Naložba v sanacijo strešnih nosilcev, postavitev strehe in ureditev fasade naj bi bila nujno potrebna, da bi se izognili propadanju že zgrajene bazenske konstrukcije, so poudarili na občini. Koprski plavalci in vaterpolisti pa težko pričakovanega bazena s tem še ne bodo dobili, saj gre le za dokončanje vmesne gradbene faze.

"Netransparentno"

Opozicijska stranka Oljka, ki jo vodi Viktor Markežič, naložbi v zavarovanje konstrukcije bazena nasprotuje. "Nismo proti bazenu, a ni jasno, zakaj je občina od Primorja v stečaju odkupila gradnjo, prav tako pa ni jasno, koliko mora vanjo še vložiti. Izračunov o tem ni," pravi Markežič. "Kot kaže, bo občina v ta namen porabila tudi sredstva, ki jih je sprva načrtovala za obnovo bazena v Žusterni, a jasnih odgovorov tudi okoli tega ni," dodaja.

Klubi na suhem

"Nas nihče nič ne vpraša. Dejstvo je, da smo, odkar so nam z različnimi izgovori preprečili treninge pod balonom v Žusterni, v nemogočem položaju in ne vemo, kako naprej," je razočarana predsednica Plavalnega kluba Koper Alenka Šarkanj. Načrtovana obnova bazena v Žusterni, ki jo je prav tako napovedala občina, trenutno stoji, ker razpisno dokumentacijo proučuje Državna revizijska komisija. "Izgubili smo zimsko sezono, zdaj pa kaže, da bomo tudi poletno, saj nadomestne lokacije, za katere je poskrbela občina, niso ustrezne," poudarja.

Komentarjev 1
  • alfredo 10:48 07.maj 2013.

    A ni Mankoč kralj kratkih bazenov?