Slovenija
6288 ogledov

Nameravala zažgati lokal

Policija uniforma policist Saša Despot
Policisti so osumljenca že prijeli.

Policisti so prijeli moška, osumljena za poskusa požiga na območju Fužin. Kot so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave, je do poskusa požiga prišlo v četrtek zvečer, po doslej znanih podatkih pa sta moška z vnetljivo tekočino polila stranska vrata gostinskega lokala in prižgala ogenj.

Ker je ogenj ugasnil, je nastala le manjša materialna škoda. Manjši požar sta opazila policista policijske postaje Moste, ki sta v bližini opazila dve osebi. Eno so policisti prijeli, druga je uspela zbežati, a so policisti z zbiranjem obvestil kmalu ugotovili tudi identiteto pobeglega.

Dejanja sta osumljena 34- in 42-letni moški. Po ugotovitvah policistov je poskus požiga povezan s kaznivim dejanjem groženj eni od sorodnic in njenemu partnerju, za katerega je prav tako osumljen 34-letnik.

Obema so policisti odvzeli prostost. Mlajšega so zaradi sumov kaznivih dejanj poskusa požiga in groženj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Zoper drugega bodo zaradi suma pomoči pri poskusu požiga podali kazensko ovadbo.

Policisti sicer še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin dogodka, o čemer bodo obvestili pristojno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Laznivi 20:21 25.oktober 2020.

    Dejanja sta osumljena 34 - in 42-letna ć,ić ,ićić ,ćićićić....m

  • maresem 20:04 25.oktober 2020.

    Bolje, da bi zažgala parlamentarno greznico.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 18:42 25.oktober 2020.

    To je Babajaga(Manja Prezelj) strokovnjakinja za take primere... .Babajaga Prezelj je črv specialist za lešnike in orehe.