Slovenija
37 ogledov

Namesto dvorane dobijo tribune

Novo mesto staidon Portoval Jerca Božič Kranjec
Občinska naložba. Vložili več kot druga mesta, ostali pa brez dvorane in prvenstva.

V mestu košarkarskih državnih prvakov v naslednjih dneh utripa evropskega prvenstva ne bo čutiti. Dvorana Portoval, v kateri naj bi Novo mesto gostilo evropsko prvenstvo (EP) v košarki, ki se začne pojutrišnjem, sicer z 20 milijoni evri ostaja v občinskem načrtu razvojnih programov do leta 2016, Novomeščani pa, kot razočaran ugotavlja Franci Beg, občinski svetnik in nekdanji košarkarski delavec, ne bodo dobili niti navijaškega središča.

Vložili 2,5 mio. evrov

Za dvorano Portoval so do zdaj, kot so nam povedali na mestni občini, porabili okoli dva milijona evrov in pol, kolikor so veljali odkup zemljišč, projektna dokumentacija, sprememba namembnosti zemljišča in drugi investicijski stroški. Plačali so tudi 150 tisoč evrov za prvi obrok sofinanciranja EuroBasketa 2013, pravi Beg in poudarja: "Novo mesto je za EP v košarki 2013 tako porabilo največ od vseh mest prirediteljev, ostali pa smo brez prvenstva in dvorane."

Tribune Portoval

Potem ko so v letošnjem občinskem proračunu znižali postavko, namenjeno dvorani, so vanj vnesli postavko za vzhodno tribuno stadiona Portoval, novo umetno travo in atletsko stezo, skupaj nekaj manj kot 800 tisoč evrov. "Za vzhodno tribuno smo pridobili ponudbe, sledil bo izbor projektanta; ocenjujemo, da bo gradbeno dovoljenje pridobljeno v začetku prihodnjega leta, nato bo sledil razpis za izvajalca," dodajajo na mestni občini.

Komentarjev 3
  • hejki 08:21 02.september 2013.

    Kje pa so slike ponudnikov, oziroma vsaj izbranega projekta?

  • Andrej Kovačič 07:51 02.september 2013.

    zaletavost

  • Ferluci 07:37 02.september 2013.

    Skratka: Novomeška lenoba in nesposobnost.