Slovenija
50 ogledov

Namesto hrane za otroke kupovali alkohol

vrtec Žurnal24 main
Ravnateljica in računovodkinja vrtca. Z računov vrtca izpuhtelo 300 tisoč evrov. Kupovali alkohol, hrano, kozmetiko, moško in žensko obleko z denarjem, namenjenim vrtičkarjem.

Plačevala sinu in možu

Kot je poročal Pop TV, naj bi nekdanja ravnateljica Vrtca Zelena jama Lučka Babuder ob pomoči računovodkinje kar 10 let plačevala svojemu partnerju in sinu za dela, ki nikoli niso bila opravljena. Ravnateljica naj bi jima plačala več kot 130 tisoč evrov za prenovo, beljenje in druga dela, ki nikoli niso bila izvedena. Prek sinovega podjetja pa je kupila 40 računalnikov, ki jih vrtec ni  nikoli dobil. Hkrati mu je plačala za gradbena dela, čeprav ima registrirano računalniško podjetje.

Skupno naj bi z računov vrtca ukradli 300 tisoč evrov. Z denarjem, ki naj bi šel vrtičkarjem, so kupovali alkohol, hrano, obleko, nogavice, opremo za novorojenčka.

Nakazila imaginarnim študentom

Računovodkinja Leona Trifunovič pa naj bi mesečno prek svojega s. p. vrtcu še dodatno zaračunavala okoli štiri tisoč evrov za vodenje poslovanja. Svoji materi, ki v vrtcu dela kot kuharica, pa je priskrbela plačo, do katere ni bila upravičena.

Na študentske napotnice naj bi na leto izplačali več kot 70 tisoč evrov, in sicer študentom, ki jih tam nikoli ni bilo, je še poročal Pop TV.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:47 22.september 2011.

    Obe prasici na Prešerca in kamenjat do smrti,babure pokvarjene!Zgleda,da v SLO vsak,ki ma 5 minut cajta lahko pokrade vrtec,šolo,faks in ostale javne ustanove................................................