Slovenija
21 ogledov

Namesto koles raje rikše

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zmago Jelinčič predsedniku državnega zbora predlaga, da bi morali poslancem po nakupu koles določiti novo obveznost: udeležbo kolesarskega maratona Franja.

Napovedana javna dražba rabljenih vozil državnega zbora (DZ) in nakup novih koles je pri poslancu SNS Zmagu Jelinčiču sprožila kar nekaj vprašanj.

Kot so za Žurnal24 povedali v DZ, bo javna dražba tri vozila, ki so jih uporabljali poslanci in uslužbenci, potekala 20. aprila ob 13. uri.

Vozila pa se prodajajo zaradi zmanjšanja oziroma spremenjenih potreb po številu in vrsti vozil v državnem zboru.


Sicer pa v DZ preučujejo tudi možnost nabave službenih koles.

Tako predsednika DZ Pavleta Gantarja sprašuje, ali mogoče razmišlja o tem, da bi se vsi poslanci udeležili kolesarskega maratona Franja.

"Če že razmišljate v to smer, potem vas pozivam, da kolesa zelo hitro kupite, saj moramo poslanci pričeti s treningom, glede na to, da imamo do maratona manj kot dva meseca časa," je v pismu zapisal Jelinčič.

Ob tem Gantarja poziva, da če želi biti še bolj racionalen, naj poslancem namesto koles zagotovi le par novih usnjenih čevljev, "saj menim, da boste tako poskrbeli ne le za racionalizacijo finančnih sredstev, temveč tudi za naš kardiovaskularni sistem!"

"Predlagamo pa vam tudi, da razmislite o še eni naši ideji, in sicer, da Državni zbor namesto koles raje kupi kar navadne rikše (ne motorizirane!). Skupaj z nakupom rikš pa vas pozivamo, da izdate še obvezna navodila uporabe le-teh, kjer se določi, da so opozicijski poslanci vozniki rikš, koalicijski poslanci pa uporabniki le-teh."

Celotno pismo si preberite v naslednji povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.