Slovenija
137 ogledov

Namesto Lombergarja Biziljeva?

Ljerka Bizilj Nik Rovan
RTVS bo danes, dan po odstopu Janeza Lombergarja, objavil nov razpis za generalnega direktorja televizije. Mesto bi lahko zasedla Ljerka Bizilj.

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) bo danes, po tem, ko je včeraj odstopil Janez Lombergar,  objavila razpis za novega generalnega direktorja televizije. Razpis se bo iztekel 10. oktobra.

Lombergar je odstopil dober teden dni po tem, ko je programski svet Radiotelevizije Slovenija  Marku Filliju podelil nov štiriletni mandat na čelu javnega servisa. Filli je pred letom dni zaradi domnevno sporne porabe razvojnega denarja svetu neuspešno predlagal Lombergarjevo razrešitev. Mandat bi se mu sicer iztekel februarja prihodnje leto.

Izpraznjeno mesto bi lahko zasedla odgovorna urednica parlamentarnega programa in favoritinja desnice na aprilskih volitvah za generalnega direktorja Ljerka Bizilj.

Nove sile tudi na radiu

Včeraj se je iztekel razpis za mesto direktorja Radia Slovenija, ki so ga objavili konec avgusta. Sedanjemu direktorju Mihi Lamprehtu se štiriletni mandat izteče 5. oktobra, že pred časom pa je dejal, da o vnovični kandidaturi resno razmišlja. Kot možni kandidat se omenja tudi odgovorni urednik drugega programa nacionalnega radia Mirko Štular. Kandidaturo naj bi oddal tudi odgovorni urednik Radia Koper Andrej Šavko. Miha Lampreht naj se za nov mandat ne bi potegoval. 

Komentarjev 1
  • kapibara 13:35 19.september 2014.

    A ni to tista,ki je vlekla državni- parlamentarni seseki in po košarici vililcev, koristila nadomestilo plače, istočasno pa delala na radiju Veseljak..???